Poslednja dva Beogradska sajma sporta su iza nas, na GO Rakovica i GO Surčin

Last Updated: 13/12/2023AutorTags:

Beogradski sajam sporta se 29. novembra održao  u SC „Rakovica“ koji je bio 16. u nizu Beogradskih sajmova sporta u organizaciji Sportskog saveza Beograda uz suorganizaciju GO Rakovica, Sportskog saveza Rakovice a pod pokroviteljstvom Grada Beograda -Sekretarijata za sport i omladinu.

Sajam je otvorio Aleksa Đorđević, šef Kancelarije za mlade GO Rakovica koji se prisutnoj deci, obratio rečima da veruje da se među njima kriju budući šampioni i istakao da je Rakovica poznata po velikom broju uspešnih i realizovanih sportista.

Osam rakovačkih osnovnih škola i oko 20ak sportskih klubova je učestvovalo u programu Sajma a najbolje plasirani u aktivaciji „Mali olimpijac“ su ekipe OŠ „Kosta Abrašević“, OŠ „ 14. oktobar“ i OŠ „Ivo Andrić“.

 

Sajmom sporta u Surčinu, u sportskoj dvorani „Dobanovci“ koji se održao 11. decembra, uspešno smo završili sezonu Beogradskih sajmova sporta u organizaciji Sportskog saveza Beograda a pod pokroviteljstvom Grada Beograda-Sekretarijata za sport i omladinu.

Od septembra, kada smo održali prvi sajam u Zemunu kroz svih 17 opština sajmove je posetilo više od 5000 dece osnovnih beogradskih škola.

Sportski klubovi su na štandovima, demonstracijom veština imali priliku da u direktnom kontaktu predstave sport iz kojeg dolaze.

Sajmove su posetili zvaničnici, predstavnici opština, sportisti i prisustvovali ceremoniji svečanog otvaranja uz intoniranje himne.

Najatraktivniji deo sajmova sa svojim takmičarskim programom i promocijom olimpijskih vrednosti svakako je bila aktivacija „Budi olimpijac“ u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije.

Zahvaljujemo svima koji su bili deo priče Beogradskih sajmova sporta i doprineli njihovoj uspešnosti i kvalitetnom programu.