It seams that you haven't connected with your Twitter account
29 May, 2023
PočetnaVeslanjeNA ADI CIGANLIJI 18 NAŠIH ČAMACA BORE SE ZA ZVANJE BALKANSKOG PRVAKA

NA ADI CIGANLIJI 18 NAŠIH ČAMACA BORE SE ZA ZVANJE BALKANSKOG PRVAKA

Ljubitelji veslanja imaće priliku da u subotu i nedelju na Savskom jezeru budu svedoci trka na Balkanskom šampionatu. U goste nam dolaze posade iz Bosne i Hercegovine, Grčke, Bugarske, Rumunije, Turske i Severne Makedonije. Na marginama takmičenja biće održan Kongres Balkanske veslačke asocijacije. Oba dana program počinje u 10 časova. U subotu je 11 trka, a u nedelju jedna manje. Srbiju predstavlja 18 čamaca.

U subotu, u 10.15 časova, kreće naš prvi takmičar. To je skifista Aleksa Mohora u kadetskoj konkurenciji. U dubl skulu za kadete u 10.30 časova veslaju Boris Lončar i Lazar Banjac, a u juniorskom četveracu u 10.45 Nikola Soldatović, Nikola Kolarević, Slavko Savić i Todor Stanković.

U 11 je trka četverac skula za juniorke. Naš je u sastavu Nikolina Đorđević, Anđa Simić, Ksenija Kaluđerović  i Maša Bugarski. U 11.15 u juniorskom dvojcu nadmetaće se Ranko Samardžija i Dušan Belić.

U juniorskoj konkurenciji skifista predstavljaće nas Ognjen Srbinović u 11.30, a u dubl skulu u 11.45 Rastko Ratajac i Ivan Katić.

Svetlana Milošević u podne kreće u trku kadetskih skifova. U 12.30 časova, u poslednjoj trci prvog dana, na stazu će kadetski osmerac. U njemu će biti Nemanja Luledžija, Aleksandar Kuzmanović, Strahinja Janković, Luka Delić, Veljko Vukašinović, Dušan Popović, Vuk Marković, Petar Samardžija i kormilar Lazar Ivković.

U nedelju, odmah u prvoj trci, boriće se kadetski četverac koga čine Luledžija, Kuzmanović, Janković i Delić.

U 10.15 časova, u četvercu skulu za kadetkinje veslaju Milica Mladenović, Milka Zdjelar, Marija Jakoviljević  i Ljubica Tešmanović, a u 10.45 u dvojcu za kadete Miloš Kolarević i Matija Rajković.

U 11 časova nastupaju dve posade juniorskog četverac skula. U jednoj su Ognjen Srbinović, Rastko Ratajac, Ivan Katić i Boško Kostić, a u drugoj Veselin Duratović, Branko Milošević, Jovan Ljuna i Vuk Švabić. U 11.15 ogledaće se ženski juniorski dvojac Iva Lazić i Minja Vizi. Andrijana Mijailović takmičiće se u juniorskom skifu u 11.30.

U 11.45 kreće kadetski četverac skul Veljko Vukašinović, Dušan Popović, Vuk Marković i Petar Samardžija, a u podne u okršaju juniorskog dubl skula Nikolina Đorđević i Anđa Simić.

U 12.15 časova, u poslednjem nadmetanju Balkanijade, i u juniorskom osmercu imaćemo dva čamca. I u ovoj trci, kao i u juniorskom četverac skulu, iskoristili smo pravo da kao domaćini prijavimo i drugu posadu, koja će i van konkurencije da stekne dragoceno iskustvo.

U prvoj, glavnoj, biće Ranko Samardžija, Dušan Belić, Nikola Soldatović, Nikola Kolarević, Đorđe Grubor, Dušan Stefanović, Slavko Savić, Todor Stanković i kormilar Lazar Ivković, a u drugoj Andrija Jevtić, Viktor Šušić, Miroslav Jovanović, Todor Marković, Darko Mališić, Igor Martinović, Petar Šavrljuga, Konstantin Šujić i kormilar Nemanja Graovac.