MILICA SLIJEPČEVIĆ I JOVANA ARSIĆ IDU U REPESAŽ

Last Updated: 26/08/2019Autor

Kao i u trci četveraca u muškoj konkurenciji i u ženskom dubl skulu na Svetskom prvenstvu za seniore u Austriji nema četvrtfinala, a u polufinale je iz kvalifikacija direktno išla samo pobednička posada. To su u grupi u kojoj su veslale Milica Slijepčević i Jovana Arsić bile Novozelanđanke Bruk Donahju i Olivija Loi, koje su osvojile srebrnu medalju na lanjskom mundijalu u Plovdivu. U ovoj sezoni su pobedile u fotofinišu barabar s američkim čamcem na takmičenju za Svetski kup u Poznanju.

Drugo mesto je pripalo Čehinjama Lenki Antosovoj i Kristini Flajšnerovoj, koje su iskusan tandem, petoplasirane s Evropskog prvenstva u Glazgovu prošle godine, a pobednice B finala na Svetskom šampionatu. U ovoj sezoni su učestvovale na sva tri Svetska kupa.

U takvoj konkurenciji su Slijepčevićeva i Arsićeva bile treće, a daleko bolje od Kubanki i švajcarskog dubla. U repesažu za ulazak u polufinale s jednog od prva dva mesta nadmetaće se u sredu u 15.37 časova s Poljakinjama, Francuskinjama i Litvankama koje su važeće svetske prvakinje.

U utorak u 10 časova i četverac Igor Đerić, Veselin Savić, Nenad Beđik i Viktor Pivač boriće se u repesažu za jedno od prva dva mesta koja vode u polufinale. Protivnici su Austrijanci, Nemci, Danci i Egipćani.

U sredu četvrtfinalne trke voze Martin Mačković i Miloš Vasić u dvojcu, skifista Aleksandar Filipović mi Miloš Stanojević u skifu za lake veslače, koji su se direktno probili iz kvalifikacija. Mačković i Vasić kreću u 11.25 časova u trećoj od četiri grupe. U polufinale će po tri prvoplasirane, a rivali su im Holanđani, Česi, Nemci, Australijanci i dobro im poznati Španci Kanaleho Pazos i Garsija Ordonez, osvajači bronzane medalje na Evropskom prvenstvu, u finalnoj trci u kojoj su naši posustali u poslednjih stotinak metara.

Filipović, pobednik u svojoj kvalifikacionoj trci, veslaće u 13.23 časova za jedno od prva tri mesta za polufinale. Suparnici su mu takmičari iz Meksika, Hrvatske, Norveške, Novog Zelanda i SAD.

U 13.53 za jedno od prva tri mesta se bori i Stanojević. Rivali su mu Nemac, Kanađanin, Novozelanđanin, Australijanac i Irac.

Dubl skul (ž): Donahju, Loi (Novi Zeland) 7.03.15, Antosova, Flajsnerova (Češka) 7.08,95, Slijepčević, Arsić (Srbija) 7.14,03, Ernandez Delgado, Kobas Garsija (Kuba) 7.19,30, Voker, Mikin (Švajcarska) 7.22,22.

Satnica naših

Utorak

Četverac (repesaž) – 10 č

Sreda

Dvojac (1/4) – 11.25 č

Skif (1/4) – 13.23 č

Skif za lake veslače (1/4) – 13.53 č

Dubl skul (ž, repesaž) – 15.37 č