JUNIORI S VEDRINOM OTIŠLI NA EVROPSKO PRVENSTVO

Last Updated: 16/05/2019Autor

Na jezeru Baldenejze nadomak Esena u subotu i nedelju se održava Evropski šampionat za juniore. Imaćemo šest čamaca sa 18 takmičara, a jedan je u ženskoj konkurenciji. Prvog dana su kvalifikacije i repesaži, a sutradan polufinala i finala. Žreb je u petak u 17 časova.

– Završne pripreme na Srebrnom jezeru i neki rezultati od početka sezone daju nam za pravo da se nadamo medaljama. Evropsko prvenstvo za ovaj uzrast je specifično jer se može desiti da se voze i četiri trke u samo tridesetak sati, ali svi su u reprezentaciji orni i spremni da dokažu kvalitet u punom izrazu. Od naših posada najviše se očekuje od teškog četverca i četverca s kormilarom, a dobar je i dubl skul – rekao je Aleksandar Ivković, koji je među šest naših trenera u stručnom timu na takmičenju u Nemačkoj.

Oslonac mladim reprezentativcima biće i Aleksa Đokić, Vladimir Mojić, Stevan Stojanović, Aleksandar Smiljanić i Miloš Čudić.

Čamci koji nas zastupaju

Četverac: Dušan Belić (Partizan), Đorđe Gruber (Grafičar), Ranko Samardžija (Partizan), Todor Stanković (Galeb)

Četverac s kormilarom: Andrija Jevtić (Smederevo), Nikola Kolarević (Grafičar), Nikola Soldatović (Smederevo), Veljko Matić (Partizan), Lazar Ivković (Partizan)

Četverac skul: Boško Kostić, Petar Šavrljuga, Slavko Savić, Nikola Stevanić (svi Crvena zvezda)

Skif: Ivan Katić (Danubijus 1885)

Dubl skul: Rastko Ratajac, Dušan Stefanović (oba Danubijus 1885); Iva Lazić (Crvena zvezda), Andrijana Mijailović (Grafičar).