Još dva uspešno održana Sajma sporta na GO Obrenovac i GO Novi Beograd

Last Updated: 26/10/2023AutorTags:

Na GO Obrenovcu održan osmi u nizu Beogradskih sajmova sporta u organizaciji Sportskog saveza Beograda, opštine Obrenovac, Sportskog saveza Obrenovca a pod pokroviteljstvom Grada Beograda -Sekretarijata za sport i omladinu.
Otvaranju sajma u SKC „Obrenovac“ prisustvovali su predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević, sekretar za sport i omladinu Nikola Penić, direktor SKC “Obrenovac” Dušan Mitrović i generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović.
Na sajmu su se predstavili sportski klubovi sa teritorije gradske opštine Obrenovac, a potom su najmlađi učesnici iz obrenovačkih osnovnih škola učestvovali u takmičenju “Budi olimpijac”, čija je ideja promocija olimpizma i olimpijskih vrednosti.
Miloš Stanojević, predsednik Gradske opštine Obrenovac je naglasio da je Obrenovac grad sporta i podsetio na povoljne uslove za bavljenje sportom.

Nikola Penić, sekretar za sport i omladinu grada Beograda je rekao da su ovakve manifestacije idealne za mlade koji žele da se bave sportom, kako bi se što bolje upoznali sa sportskim klubovima i programima koji postoje u opštini Obrenovac.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beogradski sajm sporta juče je održan na GO Novi Beograd u Hali sportova „Ranko Žeravica“ u organizaciji Sportskog saveza Beograda i GO Novi Beograd, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu.

Na Svečanom otvaranju  manifestacije, Bojan Bovan, predsednik GO Novi Beograd je prisutnoj deci poručio da se kroz bavljenje sportom uče zdravom stilu života i kako da postanu dobri ljudi a predstavnicima klubova da u opštinskom rukovodstvu imaju podršku za uključivanje dece u sportske aktivnosti, bez obzira koji sport da je u pitanju.
On je naglasio da će opština u saradnji sa Sportskim savezom Beograda raditi na redefinisanju rada Sportskog saveza Novog Beograda.
Prisutne je pozdravio i predsednik Sportskog saveza Beograda Đorđe Pejčić, koji je istakao da SSAB konstantno nastoji da što veći broj dece uključi u sistem sporta.
Novobeogradski Sajam sporta bio je deveti opštinski sajam na teritoriji Beograda, a učestvovali su đaci iz više od 15 osnovnih škola i čak 28 sportskih klubova sa sedištem na Novom Beogradu.
U takmičenju „Mali olimpijac“, aktivaciji Olimpijskog komiteta Srbije, najuspešnija je bila ekipa Osnovne škole „Borislav Pekić“, drugo mesto su osvojili đaci škole „Kneginja Milica“, a treće predstavici osnovne škole „Dragan Lukić“. Sve tri ekipe su za svoje škole osvojile sportske rekvizite.
Pored Novog Beograda, sajmovi sporta održani su do sada u Zemunu, Lazarevcu, Grockoj, Savskom vencu, Zvezdari, Starom gradu, Paliluli i Obrenovcu.
Naredni Beogradski sajam sporta održaće se na opštini Mladenovac, u sredu 01.11.2023.