Beogradski sajam sporta je prvog dana novembra meseca održan na GO Mladenovac

Last Updated: 03/11/2023AutorTags:

Prvog dana novembra meseca održan je Beogradski sajam sporta na GO Mladenovac  u SC „Ljubomir Ivanović Gedža“  deseti u nizu Beogradskih sajmova sporta u organizaciji Sportskog saveza Beograda uz suorganizaciju GO Mladenovac, Sportskog saveza Mladenovca a pod pokroviteljstvom Grada Beograda -Sekretarijata za sport i omladinu.
Uz poruku prisutnoj deci i njihovim nastavnicima da sport stvara najbolje ljude, Sajam je otvorio predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić.
Nebojša Jevremović, generalni sekretar Sportskog saveza Beograda je istakao značaj redovnog bavljenja sportom kao i važnost ovakvih manifestacija.
Na mladenovačkom Sajmu sporta svoj rad i aktivnosti je predstavilo preko 30 sportskih klubova a učešće je uzelo više stotina učenika iz sedam osnovnih škola sa teritorije opštine Mladenovac.
U takmičenju „Mali olimpijac“, aktivaciji Olimpijskog komiteta Srbije, najuspešnija je bila ekipa Osnovne škole „Bora Lazić“, drugo mesto su osvojili đaci škole „Kosta Dučić“, a treće predstavici osnovne škole „Sveti Sava“. Sve tri ekipe su za svoje škole osvojile sportske rekvizite.
Pored Mladenovca, sajmovi sporta održani su do sada u Zemunu, Lazarevcu, Grockoj, Savskom vencu, Zvezdari, Starom gradu, Paliluli, Obrenovcu i Novom Beogradu.