ZRENJANINCI U BEOGRADU: SARADNJA SA SSAB SVE JAČA

Last Updated: 16/08/2020AutorTags: ,

Beograd i Zrenjanin nastavljaju da jačaju sportsku saradnju. U junu su čelni ljudi Sportskog saveza Beograda posetili Gradsku kuću u Zrenjaninu, renovirane hale i Muzej sporta, a domaćin im je bio Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika. Sada je uzvraćena poseta, pa su Simo Salapura i Vukosava Đapić Atanacković, generalni sekretar Sportskog saveza Zrenjanina nakon celodnevnog boravka iz našeg glavnog grada poneli sjajne utiske.

U prostorijama Sportskog saveza Beograda dočekali su ih predsednik Dragan Tomašević, generalni sekretar Nikola Penić i predsednik Komisije za međugradsku, međunarodnu saradnju i medije Slobodan Đurić.

– Još jednom bih iskoristio priliku da čestitam Zrenjaninu, prelepom gradu u Banatu, na prestižnoj nagradi Evropski grad sporta 2021. u konkurenciji gradova do 300.000 stanovnika. Imamo ideju da u partnerstvu sa Gradom Beogradom, podnesemo kandidaturu za priznanje koje se dodeljuje u Briselu, za 2022. godinu, za najbolju sportsku prestonicu Evrope – istakao je Dragan Tomašević, prvi čovek SSAB.

Generalni sekretar SSAB Nikola Penić na početku posete goste je upoznao sa zaposlenima u ovoj instituciji, istakavši da saradnja ova dva grada tek predstoji.

– U ovim neobičnim vremenima, kada se svet bori sa virusom Covid-19, organizovali smo više onlajn edukcija za sportske stručnjake, sportiste i trenere. Drago mi je da smo među učesnicima imali i ljude iz Zrenjanina. Planiramo da uskoro napravimo jedan zajednički projekat i na otvorenom prostoru okupimo mlade sportiste ova dva grada. Uz pridržavanja propisanih mera zaštite, sportisti bi se upoznali, razmenili iskustva i kroz turnire takmičili – istakao je Nikola Penić, generalni sekretar krovne organizacije beogradskog sporta.

Po završetku posete SSAB u Tiršovoj usledila je poseta našim fudbalskim velikanima – Crvenoj zvezdi i Partizanu. Generalni sekretar Sportskog društva Crvena zvezda Igor Milojević i kustos muzeja fudbalskog kluba Miloš Trkulja, proveli su goste iz Sportskog saveza Beograda i Zrenjanina, kroz velelepni muzej. Usledilo je slikanje, podsećanje na 1991, ali i mnoge druge godine uspeha u bogatoj istoriji kluba iz Ljutice Bogdana. Zatim se stiglo i do komšija u Humskoj, gde je goste dočekao Atila Hasanagić, marketing menadžer FK Partizan. On je Dragana Tomaševića, Simu Salapuru i ostale goste sproveo na glavni teren, gde obnovljena vrhunska trava dočekuje početak kvalifikacija za UEFA Ligu Evrope. Hasanagić je posetiocima pokazao i muzej FK Partizan.

U popodnevnim satima organizovan je sastanak sa sekretarkom za sport i omladinu grada Beograda Draganom Belojević. Pričalo se o budžetima, koji se ulažu u sport ova dva grada, daljim planovima i produbljivanju saradnje.

– Iza nas je lepa poseta Beogradu. Mnogo je tema za razgovor i veoma me raduje što će sportski savezi naša dva grada produbiti saradnju. Takođe, očekujem da u 2021. napravimo korak dalje i u partnerstvu Zrenjanina i Beograda, konkurišemo sa dobrim projektom kod nekih od Evropskih fondova. Naši gradovi imaju dobru sportsku budućnost – poručio je Salapura.