PORUKA IZ RAKOVICE: ZA SVU DECU VIŠE SPORTA

Last Updated: 04/06/2019Autor

SSAB

Posetom Gradskoj opštini Rakovica nastavljene su aktivnosti Radne grupe za izradu Programa razvoja sporta u Beogradu za period od 2019. do 2029. godine. Predstavnici opštine, kao i klubova sa ove gradske teritorije, upoznali su članove radne grupe sa aktuelnostima, dati su i predlozi kako bi se u narednom periodu poboljšala situacija „na terenu“. Predstavnik Stalne konferencije gradova i opština Maja Knežević Romčević, Vesna Zirić iz Sekretarijata za sport i omladinu, predstavnik Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu Dušan Mitić, i predsednik Sportskog saveza Beograda Dragan Tomašević, kao članovi radne grupe, imali su niz sugestija o tome kako bi određene situacije mogle da se reše, razgovaralo se o infrastrukturi, stručnim kadrovima, kontroli, saradnji sa institucijama.

U Rakovici se trenutno 20-tak klubova finansira iz budžeta, a u budućnosti radiće se i na izazovima u okviru školskog sporta. Ideja je da se kod organizovanja takmičenja uključe deca koja se ne bave sportom, jer se godinama unazad pojavljuje situacija da se u školskim timovima, kroz sve sportske grane, pojavljuju ista deca, koja su već aktivna u klubovima. Jedna od želja žitelja Rakovice je i da se na ovoj teritoriji izgradi još jedan bazen.

Tribini u svečanoj sali opštine, pored ostalih, prisustvovali su Nina Peković Savić iz stručne službe naše organizacije, kao i Sanja Čedić, predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu, koje su članovi ove radne grupe.

Čelnici našeg saveza, predsednik Dragan Tomašević i potpredsednik Mladen Kecman, tribinu koju je organizovala radna grupa objedinili su sa akcijom SSAB tokom koje će se u narednom periodu posetiti sve gradske opštine, kako bi se pronašli modeli za još bolju saradnju.