ZORANA ARUNOVIĆ NAJUSPEŠNIJI STRELAC BEOGRADA U 2019.

Last Updated: 12/02/2020AutorTags:

Zorana Arunović, članica Olimpika 011, najbolji je strelac Beograda u seniorskoj konkurenciji za prošlu godinu. Streljački savez Beograda je u okviru svečanog dela redovne godišnjoj Skupštine održane u Klubu sportista na stadionu Partizana proglasio najuspešnije u 2019. Za najboljeg mladog strelca glavnog grada izabrana je Kristina Lazarević (Novi Beograd – Ušće). Jelena Arunović (Olimpik 011) je najuspešniji trener, a priznanje za najbolji klub otišlo je u vitrine Policajca.

Zorana Arunović je treću godinu za redom izabrana za najboljeg strelca Beograda. Trofej je ovaj put zaslužila, pre svega, jer je nastavila seriju osvajanja medalja na velikim međunarodnim takmičenjima. Na Evropskim igrama u Minsku osvojila je zlato vazdušnim pištoljem, a istim oružjem je stigla do srebra na finalu Svetskog kupa u Putjenu. U miksu sa Damirom Mikecom je osvojila srebro na Evropskim igrama i bronzu na Evropskom prvenstvu. Prošlu godinu završila je na prvom mestu evropske, a na drugom svetske rang liste za vazdušni pištolj. Nedavno je proglašena i za najboljeg ženskog strelca Srbije 2019. Bila je sprečena da prisustvuje svečanosti, pa je u njeno ime priznanje primila sestra i trener Jelena.

Kristina Lazarević se među mladim strelcima izdvojila dobrim rezultatima na međunarodnim i domaćim takmičenjima, a najveći uspeh postigla je u oktobru, kada je kao članica reprezentacije Srbije osvojila srebrnu medalju u Evropskoj ligi mladih. Jelena Arunović, koja je i u izboru Streljačkog saveza Srbije izabrana za najboljeg trenera, je priznanje zaslužila kako zbog uspeha sa Zoranom Arunović, tako i zbog rada kao selektor reprezentacije za pištolj. Policajac je osvojio prvo mesto na rang listi klubova.

Tokom radnog dela Skupštine, kojom je predsedavao Mile Đapić, predsednik SSB, podneti su izveštaji o radu u 2019. i planovi za 2020. godinu. Svi izveštaji i planovi su jednoglasno usvojeni. Stručna komisija je u izveštaju o rezultatima navela da su strelci beogradskih klubova na velikim međunarodnim takmičenjima u 2019. godini osvojili 11 medalja, a oborili ili izjednačili 13 državnih rekorda.  U sumiranju rezultata u 2019, istaknuto je da je među deset najboljih klubova na rang listi Streljačkog saveza Srbije, pet članica SS Beograda. Na finalima Kupa Srbije i državnim prvenstvima za mlađe kategorije strelci klubova iz glavnog grada su izborili 12 zlatnih, 27 srebrnih i 14 bronzanih odličja. Prošlu godinu SSB je završio sa pozitivnim finansijskim bilansom.

 

Najuspešniji strelci Beograda 2019 po oružju i kategorijama

Puška

Seniorke: Andrea Arsović (Partizan), seniori: Milenko Sebić (Crvena zvezda/Akademac), juniorke: Kristina Lazarević (Novi Beograd – Ušće) i Ivana Marić (Policajac), juniori: Aleksa Mitrović (Novi Beograd-Ušće), mlađe juniorke: Anja Knežević (Novi Beograd – Ušće), mlađi juniori: Aleksandar Nikolić (Novi Beograd-Ušće), kadetkinje: Anja Knežević (Novi Beograd – Ušće), kadeti: Sava Ljujić (Partizan), pionirke: Anja Knežević (Novi Beograd – Ušće), pioniri: Dimitrije Fatić (Novi Beograd – Ušće).

Pištolj

Seniorke: Zorana Arunović (Olimpik 011), seniori: Damir Mikec (Policajac), juniorke: Jovana Todorović (Novi Beograd – Ušće), juniori: Stefan Todorović (Kolubara), mlađe juniorke: Jovana Todorović (Novi Beograd – Ušće), mlađi juniori: Stefan Mijaljević i Darko Ilić (obojica Policajac), kadeti: Nenad Petrović („Filip Kljajić“), kadetkinje: Nađa Martinović (Partizan).

Rang lista najboljih klubova: 1. Policajac , 2. Olimpik 011, 3. Novi Beograd – Ušće, 4. Akademac, 5. Partizan…

Najuspešniji strelac Beograda za 2019: Zorana Arunović (Olimpik 011).

Najuspešniji mladi strelac Beograda za 2019: Kristina Lazarević (Novi Beograd – Ušće).

Najuspešniji trener Beograda za 2019: Jelena Arunović (Olimpik 011).