ZORAN STANOJEVIĆ POTPREDSEDNIK KSS

Last Updated: 01/04/2017Autor

KUGLANJE

Kuglaš kostolačkog Rudara  i predani kuglaški radnik Zoran Stanojević „Šumar“ izabran je za potpredsednika, a Milan Jovanović „Cvika“ istakti privrednik i prvotomac Pak prometa iz Kragujevca je ponovo imenovan za direktora kuglaških reprezentacija Srbije na sednici Upravnog odbora KSS u Beogradu. Sastanku su prisustvovali svi članovi UO KSS: Uroš Dragojlović (predsednik), Zoran Stanojević (potpredsednik), Bosiljaka Božić, Mladen Praštalo, Radoslav Simović, Đorđe Jovanić i Predrag Kovačić. Prisustvovali su i Vojko Pavlović generalni sekretar, kao i Miloš Mitrović predsednik TK KSS.

– Dogovoreno je da na narednoj sednici Upravnog odbora za vreme prijateljske utakmice sa seniorskim reprezentacijama Nemačke 24. aprila u Banji Junaković,   analiziramo izveštaj TK o ligaškim i drugim takmičenjima, kao i da odredimo sastav delegacije za tri velika takmičenja  u Detenhajmu od 12. do 27. maja-pojednačni pionirski Svetski kup,  ekipno i pojedinačno kadetsko Prvenstvo sveta i ekipni seniorski Šampionat sveta. Razgovarali smo i o izbornoj Konferenciji NBC u Detenhajmu u toku SP gde se očekuje dosta promena, pošto dosadašnja  NBC federacija prerasta u VNBA – Svetsku asocijaciju za kuglanje na devet čunjeva. Imaće tri potpredsednika, za klasik  na devet čunjeva, bole i šere. Kao zemlja sa ogromnim rezultatima, kandidovaćemo naše sportske radnike u organe i tela VNBA koja sada ima 27 članova,  jer je  primljena i Indija- obavestio je Uroš Dragojlović.

Članovi UO KSS informisani su da su stipendisti KSS sa ostalim sportistima potpisali ugovore  sa Ministarstvom omladine i sporta Srbije: Jasmina Anđelković (Alimenta), Hermina Lukač (Kristal), Čongor Baranj, Radovan Vlajkov, Uroš Jagličić i Miloš Simijonović (svi Beograd), Milorad Vojnović (Radnički, Novi Sad), Marko Antić i Bojan Kličarić (obojica Crvena zvezda) i Alen Kujundžić (Spartak 024, Subotica). Kuglaški sport je najuspešniji u Srbiji u 2016. po broju trofeja na Šampionatima sveta – čak 14, a ovaj podatak za ponos svih kuglaša, objavljen je u zvaničnom biltenu Sportskog saveza Srbije i Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije. Članovi UO jednoglasno su usvojili i završni račun.