It seams that you haven't connected with your Twitter account
2 October, 2023
PočetnaVesti naslovnaZLATO ZA VANJU STANKOVIĆ NA US OPEN-U

ZLATO ZA VANJU STANKOVIĆ NA US OPEN-U

TEKVODNO

Prvog takmičarskog dana za članove TK Galeb na US Open-u, G2 turniru, Vanja Stanković (do 49kg) okitila se zlatnom medaljom! Aktuelna svetska prvakinja je u Las Vegasu  osvojila 20 poena za svetsku i olimpijsku listu, a na putu do prvog mesta zabeležila je pet pobeda. U finalu je na zlatan bod savladala Nemicu Ajdin. Aleksandra Radmilović (do 57kg) poražena je u četvrtfinalu, dok je Bogdan Bulat (do 63kg) izgubio u drugom kolu. Miroslava Aleksić (do 57kg) iz TK Eurošped, izgubila je u prvom kolu.

-Danas je bio jako dug i naporan dan, a na kraju i uspešan. Vanja je osvojila zlatnu medalju kao prvi nosilac turnira posle pet teških borbi. Za nju je bilo jako važno da baš u takvim borbama izađe kao pobednik i da podigne nivo samopouzdanja za svetsko prvenstvo koje se održava u Mančesteru u maju – rekao je Jović. – I ostali takmičari su bili sjajni. Aleksandra je izgubila u trećem kolu i to u borbi za medalju, a Bogdan kao tek novopečeni senior je u prvom meču briljirao. U drugom kolu je pokazao odličan kvalitet i poklekao iskusnom Amerikancu.

Vanja je od početka 2019. godine osvojila nekoliko medalja, ali ovo je prva zlatna medalja na G2 turniru.

-Drago mi je da sam konačno stigla do zlatne medalje i to na G2 turniru. Zadovoljna sam borbama i rezultatom, ali i osvojenim bodovima koji će me približiti samom vrhu liste.

Cilj je svakako svetsko prvenstvo i nadam se da ce tada forma biti na vrhuncu – istakla je Stankovićeva.

Sledeći na tatami izlaze Tijana Bogdanović (do 53kg), Milica Mandić (do 73kg), Nađa Savković (do 62kg), Dmitrij Nagaev (do 58kg), i Damir Fejzić (do 74kg) iz TK Eurošped.