ZLATO ZA NIKOLINU MIJUŠKOVIĆ U SEGEDINU

Last Updated: 15/05/2018Autor

KAJAK KANU

Srpska reprezentativka Nikolina Mijušković osvojila je zlatnu medalju na Ženskom kupu za kanuistkinje koji se održava u Segedinu i na najbolji način otvorila sezonu na međunarodnoj sceni. U finalu, naša takmičarka je u disiplini jednoklek na 200 metara kroz cilj prošla u vremenu 51.302 sekunde. Mesto na pobedničkom postolju obezbedile su još Kineskinje Venhun Lin (52.502) i Luki Žang (53.167).

– Bilo je sjajna trka, pre svega zbog konkurencije. Dovoljno je kada se vidi da su bile dve Kineskinje u finalu, pa onda i još takmičarki iz zemalja koje ulažu u ženski kanu. Dala sam poslednje atome snage – kaže Mijuškovićeva. – Imala sam peh jutros, kasnila sam na autobus pa nisam stigla ni da doručkujem. Bez obroka sam stigla do zlata.

Mijuškovićeva je u ponedeljak bila najbrža prvo u kvalifikacionoj grupi, a zatim imala i najbolje vreme u polufinalu.

Ženski kup za kanuistkinje je projekat Međunarodne kajakaške federacije (ICF) koji se održava sa ciljem razvoja ove discipline koja će premijeru u olimpijskom programu imati na Igrama u Tokiju 2020. godine. Ovo takmičenje je uvertira za prvi ovosezonski Svetski kup koji se u Segedinu održava od 17. Do 20. Maja a na kom će Srbija imati 23 posade.