ZLATO I BRONZA ZA SRBIJU NA ŠKOLSKOM SP U ODBOJCI

Last Updated: 10/06/2018Autor

ŠKOLSKI SPORT

I definitivno smo velesila u odbojci. Od seniora i seniorki smo navikli da nas često obraduju medaljama. Sada su na red došli i naslednici.  U češkom gradu Brno ovog vikenda završeno je Svetsko prvenstvo u odbojci za uzrast srednjoškolaca, u muškoj i ženskoj konkurenciji.  Počelo je 2. Juna a završilo se u subotu i to sjajnim vestima. Srbija je zlatna kod devojaka, dok su dečaci osvojili bronzanu medalju.

U konkurenciji devojčica predstavljale su nas učenice gimnazije „Branko Radičević“ iz Stare Pazove, dok su kod dečaka nastupali učenici Srednje škole „Veliko Gradište“.  Obe ekipe su prošle dug put do Svetskog prvenstva. One su pobednici Prvenstva Srbije za srednjoškolce u organizaciji Saveza za skolski sport Srbije. Sjajno su predstavljali Srbiju. U grupama su bili najbolji, a podatak da je u muškoj konkurenciji bilo 30 zemalja a u ženskoj 31, govori koliko je takmičenje održano u češkom gradu Brno bilo teško.

U polufinalu Srpkinje su savladale Tursku, koja je bila branilac titule od pre dve godine, dok su dečaci izgubili od Turske. Devojke su u finalu bile bolje od Nemačke i tako su takmičenje završile na impresivan način sa svim pobedama. Dečaci su u meču za bronzu avladali Izrael.

– Ovo je velika stvar za Srbiju, o Srbiji se priča. Pohvale stižu sa svih strana. Savez za školski sport Srbije zahvaljuje se svim koordinatorima koji su bili u Češkoj, nastavnicima i trenerima koji su radili sa ovom decom i najviše našim devojkama i dečacima. Ponosni smo na njih i oni će sigurno daleko dogurati u odbojci. Sretno im bilo dalje – istakao je Ćeljko tanasković, bivši proslavljeni odbojkaš, sada predsednik saveza za školski sport Srbije.