ZIMONJIĆ NOVI SELEKTOR TENISKE REPREZENTACIJE SRBIJE

Last Updated: 10/01/2017Autor

TENIS

Nenad Zimonjić naslediće Bogdana Obradovića. Slavni teniser Srbije sa terena seli se na klupu teniske reprezentacije jer će od 3. do 5. februara predvoditi tim u prvom kolu Dejvis kupa. Obradoviću je istekao ugovor na mestu selektora i on neće biti obnavljan, a Nenad Zimonjić već ima trenersko iskustvo jer je nacionalni tim predvodio sa klupe 2003. godine. Saopštenje je, naknadno, kao potvrda informacije stiglo iz Teniskog saveza Srbije, a potpisao ga je predsednik Mirko Petrović. Prenosimo ga u celosti:

„Uzimajući u obzir to da selektoru Dejvis kup reprezentacije Bogdanu Obradoviću 21. januara 2017. ističe mandat, Upravni odbor Teniskog saveza Srbije odlučio je da za vršioca dužnosti selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije imenuje dugogodišnjeg reprezentativca Nenada Zimonjića. Na istoj sednici je Upravni odbor TSS u skladu sa svojim aktima doneo odluku o raspisivanju konkursa za izbor selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije.

TSS ovom prilikom izražava zahvalnost Bogdanu Obradoviću na plodnom i uspešnom angažovanju tokom proteklih devet godina, koje je 2010. krunisano osvajanjem popularne salatare, čime je naša reprezentacija ušla u red najuspešnijih teniskih nacija na svetu. Pored tog istorijskog uspeha, selektor Obradović godinama je davao pečat jednom zavidnom kontinuitetu u igri i postignućima Dejvis kup reprezentacije Srbije. Naši teniseri igrali su u polufinalu 2011, a 2013. u finalu. Timska igra i duh koje je Obradović razvio kod igrača davali su kvalitet više individualnom talentu pojedinih tenisera i učinili da se ovo razdoblje zlatnim slovima upiše u istoriju belog sporta u Srbiji. Verujemo da će se s dolaskom Nenada Zimonjića na čelo Dejvis kup reprezentacije Srbije nastaviti dobra tradicija i da će to biti osveženje u radu s mladim teniserima, kojima iskustvo Nenada Zimonjića kao igrača u Dejvis kupu i na ATP turnirima može da pomogne i podstakne ih da krenu stopama svojih starijih kolega“.