ZIMONJIĆ IZABRAO ZA ŠPANCE

Last Updated: 29/03/2017Autor

TENIS

U ITF ( Međunarodnu tenisku Federaciju ) iz Teniskog saveza Srbije poslat je spisak sa imenima igrača na koje će selektor Dejvis kup reprezenatcije Srbije računati u predstojećem susretu. Za duel sa selekcijom Španije koji je na programu od 07. do 09. aprila 2017. godine u Beogradu selektor srpskog tima Nenad Zimonjić odlučio se za sledeći tim: Novak Đoković (2. na ATP listi u singlu), Viktor Troicki (38), Dušan Lajović (85)  i Nenad Zimonjić (56. u dublu na ATP listi).

„Do početka meča sa Špancima ostalo je još deset dana i najvažnije je da do tada svi budemo zdravi i spremni za ovaj izuzetno težak susret. Počinjemo sa zajedničkim pripremama od ponedeljka. Raduje nas što igramo kod kuće, pred domaćom  publikom u hali „Aleksandar Nikolić“, mnogo će nam značiti njihova podrška kako bi iz ovog meča izašli kao pobednici i plasirali se u polufinale Svetske grupe. Znamo naše kvalitete, znamo da kada smo svi zdravi i u dobroj formi da smo jedan od najjačih timova sveta i da možemo pobediti svakog protivnika.  Španija je izuzetno jak tim, ima na raspolaganju dosta igrača koji su u bilo kojoj kombinaciji izuzetno jak tim, videćemo koga će prijaviti. Svakako će biti prilika za domaću publiku da uživa u vrhunskom tenisu. Daćemo sve od sebe da Srbiji donesemo novu pobedu i slavlje“ – rekao je selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić, koji ima pravo promene prijavljenih igrača sve do žreba koji je na programu 6. aprila 2017. godine.

Selektor Dejvis kup tima Španije Končita Martinez odlučila se za sledeći tim: Pablo Karenjo Busta (19. na ATP listi u singlu), Albert Ramos Vinolas (24),  Marsel Granoljers (41) i Mark Lopes (15. u dublu na ATP listi).