ŽELJKO TANASKOVIĆ O OVOGODIŠNJIM SIM SRBIJE

Last Updated: 10/08/2017Autor

DOGAĐAJI

Legendarni odbojkaš Željko Tanasković, već dugo godina predsednik Saveza za školski sport Srbije, bio je gost na Državnom finalu Sportskih igara mladih Srbije. Gledao je utakmice, bodrio je mališane i ujedno, kao veoma drag gost SIM, dodeljivao je medalje 19. Jula, po završetku prve grupe sportova. Savez na čijem je čelu, dugogodišnji je tehnički partner SIM, u sprovođenju sportskih aktivnosti. Ove sezone, Savez za školski sport Srbije i Sportske igre mladih, saradjivali su kroz projekat ‘’Male Olimpijske igre’’, koji je namenjen deci uzrasta od prvog do četvrtog razreda Osnovnih škola.

Željko Tanasković, je još pre četiri godine, prepoznao vrednost projekta SPORTSKIH IGARA MLADIH i važnost istog za decu ali i region. Mnogi su tada bili skeptici, mislivši da zajedničke akcije mladih u zemljama nekadašnje Jugoslavije neće proći. Tanasković je verovao drugačije i vrlo brzo se pokazalo da je bio u pravu.

– Mislim da je ovo najuspešnija godina, kada je u pitanju ovaj projekat, pre svega po dobroj organizaciji i naravno po broju ucesnika. Iz godine u godinu sve je više dečaka i devojčica koji se druže i takmiče u svim sportovima, u okviru Sportskih igara mladih u Srbiji. Sve čestitke organizatorima – istakao je Tanasković.

Savez za školski sport Srbije je dao svoj doprinos u realizaciji SIM 2017.

– Mi imamo lepu saradnju i ona je iz godine u godinu sve bolja. Zajedničkim snagama, logističkom podrškom, savetima i stručnim kadrom, trudimo se da što veći broj dece afirmišemo, motivišemo i uključimo ih u bilo koji vid sportskih aktivnosti. Ovde nije pobeda prioritet. U ovim Igrama su svi pobednici. Ovde pobeđuje prijateljstvo, fer plej, tolerancija… Igre se odvijaju pod motom ŽIVIMO ŽIVOT BEZ DROGE jer DROGA UZIMA ŽIVOT. Na zajedničkom putu su SSSS i SIM u promovisanju pravih vrednosti – ističe Tanasković, sada uspešan sportski funkcioner, a nekada trofejni odbojkaš.

Šta je po vama to što ove Igre čini posebnim?

– Naš cilj je da zajedno postignemo ono što je najbitnije, a to je deca u ovom periodu, kada se otprilike svi odmaraju, imaju mogućnost da putuju, da se takmiče, raduju se nekim novim prijateljstvima, druže se, igraju. Deo njih ima i priliku da otputuje van granica naše zemlje i učestvuje na velikom regionalnom međunarodnom finalu, gde pre svega imaju mogućnost da se druže sa vršnjacima iz drugih zemalja, provedu par dana na moru i vrate se puni utisaka, jer imaju jedno novo lepo iskustvo više, koje će sigurno pamtiti. I zato sve ovo čini ove Igre posebnim , drugačijim u odnosu na ostala takmičenja . Svim učesnicima želim srećan put i lep provod. Neka pobede najbolji – zaključio je Tanasković.