„ZDRAVO RASTIMO“

Last Updated: 26/10/2017Autor

ŠKOSLKI SPORT

Savez za školski sport Srbije nastavio je sa partnerima u sprovođenju programa „Zdravo Rastimo“, u okviru kog će ove godine 6.200 đaka sedmih razreda iz gradova širom Srbije, učiti o pravilnoj ishrani i važnosti fizičke aktivnosti. Nastavnici će biti nosioci projekta sedmu godinu zaredom, s ciljem da doprinesu odgajanju zdravijih generacija. Projekat „Zdravo Rastimo“ deo je globalne ‚‚Nestle Healthy Kids‚‚ inicijative, a njime je sa ovom sezonom obuhvaćeno ukupno više od 60.000 đaka u celom regionu, što ga čini najvećim regionalnim projektom tog tipa. Cilj programa, koji ne uključuje nikakvu promociju proizvoda kompanije, je stvaranje svesti o važnosti zdravih životnih navika kod dece, bavljenja sportom, ključnih za prevenciju gojaznosti i prekomerne težine i s njima povezanih danas najraširenijih bolesti, poput dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti i astme.

– Ponosni smo što smo deo ovog programa i što, zahvaljujući njemu, sa ovom sezonom ukupno više od 25.000 dece u našoj zemlji stiče znanja o zdravim životnim navikama. U atletskim školskim takmičenjima projekta, ove sezone je učestvovalo više od 11.000 đaka, 30 odsto više nego prošle godine. Takođe, sve više nastavnika prepoznaje značaj „Zdravo Rastimo“ i interesuje se za učešće u ovom programu –  naglasio je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, koji je pohvalio i rad koordinatorke projekta Irene Kurtanjek.

Podršku programu „Zdravo Rastimo“ su, kao i u prethodnih sedam godina, dali Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo omladine i sporta i Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

(Foto SŠSS)Mladi podrska akciji skolskog sporta