ZAVRŠENO PRVO KOLO BOKSERSKE LIGE SRBIJE 2018/19

Last Updated: 22/10/2018Autor

BOKS

Srpski boks ušao je u novu fazu, plodonosnu, i grabi ka zlatnoj budućnosti. Ligaško takmičenje imalo vratilo se na scenu nakon višegodišnje pauze, a sam start Bokserske lige Srbije donelo je uspešno i uzbudljivo prvo kolo. Hale dupke pune, kvalitet mečeva na visokom nivou. Prvo kolo Ligaškog tamičenja Srbije 2018/19 premijeru je imalo u derbi susretu koje je odigrano u Valjevu i u kome su rukavice ukrstili BK Metalac i BK Loznica, uz direktan TV prenos na TV Arena. Derbi u pripao je domaćinu – BK Metalac rezultatom 12:4 u kome je Stefan Panić nokautom podigao na noge mnogobrojne navijače gostujućeg tima iz Loznice, ali je pobedu domaćina potvrdio teškas Vladan Babić (BK Loznica) pobedom tehničkim nokautom i tako ovacijama završio meč Metalac vs Loznica.

U nedelju su održana preostala dva meča prvog kola Bokserske lige Srbije u kome je ekipa Radničkog iz Kragujevca kao gost trijumfovala nad Vojvodinom 10:6. U tom susretu najviše aplauza pobrao je domaći bokser Sandro Poletan pobedivši na poene Slobodana Jovanovića, ali to nije bilo dovoljno Vojvodini za pobedu.

BK Naissus iz Niša bio je domaćin Radničkom iz Beograda, gde su gosti trijumfovali 10:6, a meč je prelomila borba poluteškaša koji su vodili pravi mali rat u ringu i gde je gost Nikola Jovanović pobedio domaćeg boksera Nikolu Stevanovića.

„Utisak nakon prvog kola je da se srpski boks nalazi na dobrom putu, da je pokretanje Lige sveža krv u boks organizmu Srbije i nešto što će doneti potpuni preokret na bolje. Tome svedoče i tri pune hale tokom prvog kola takmičenja (Valjevo, Novi Sad, Niš), aplauzi i ovacije publike, ogromno interesovanje za ove mečeve, pozitivne kritike koje su pljuštale sa svih strana. Naredno, 2. kolo Bokserske lige Srbije biće održano 17. novembra, kada se u nastavku šampionata mogu očekivati mečevi na svake dve nedelje. Kalendar je usklađen sa kalendarom reprezentacije Srbije“ – rekao je direktor Lige Nikola  Milinković.

Legendarni boks as Jugoslavije i Srbije Mirko Puzović, bokser koji ima medalje sa svih najvećih svetskih takmičenja, uključujući i medalju sa Olimpijskih igara oduševljen je novim Ligaškim takmičenjem.

“Velika stvar za srpski boks, jer bez lige nema boksa, nema napredovanja, niti popularizacije plemenite veštine. Srećan sam jer sam gledao vrhunski boks posle dugo godina, kao i što su hale bile pune gledalaca”.