ZAVRŠEN KAMP MOS SRBIJE I KSS U VRBASU

Last Updated: 21/07/2018Autor

KUGLANJE

U Vrbasu je završen kamp talenata Ministarstva omladine i sporta Srbije i Kuglaškog saveza Srbije na kome je, u dve smene, učestvovao ukupno 31 polaznik, 24 kuglaša i kuglašica iz Srbije i sedam iz Republike Srpske.

– Kamp je u potpunosti uspeo, ispunili smo sve što smo planirali i imali smo zaista kvalitetnu generaciju i izuzetno vaspitanu i dobru decu. Zahvaljujemo se na finansijskoj podršci za organizaciju kampa Ministarstvu omladine i sporta Srbije – rekao je jedan od trenera u kampu, selektor seniorske reprezentacije Srbije i doskora selektor srpskih juniora, petostrukih uzastopnih šampiona sveta, Vojko Pavlović.- Želim da pohvalim i učesnike iz Republike Srpske koji su se sjajno uklopili… Stručnim tim Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije uradio je i testiranja. Zahvaljujem se našim sjajnim domaćinima sportskog centra „Drago Jovović“ na gostoprimstvu i izvanrednim uslovima za rad. Na kraju je bilo svima žao što se rastaju…

U drugoj smeni iz Srbije su bili – kadeti i kadetkinje: Nikolina Rakanović (Bačka, Novi Sad), Kristina Trošić (EDB), Renata Bodo (Kristal, Zrenjanin), Tanja Petrović (PPT Trstenik), Ena Grubor (Singidunum, Beograd), Nataša Marković (Vojvodina, Bačko Gradište), Ilija Jevremović (Car Lazar, Kruševac), Dejan Radonjić (Kristal, Zrenjanin), Marko Erdeljan, Gabor Kurcinak i Tomislav Marković (svi Vojvodina, Bačko Gradište), pionir: Miloš Rajić (Kristal, Zrenjanin). Sa njima su bili i treneri Mirko Čukvas i Ljubomir Štetin.

Petoricu dečaka iz Republike Srpske vodio je Dino Sikirić (Rudar Prijedor) a u kampu KSS su radili: Ognjen Milić (Derventa), Branko Samardžić i Srđan Radović (obojica Hercegovac, Bileća), Aleksa Mandić i Srđan Stojančić (obojica Rudar, Prijedor).

Iz Srbije u kampu je u prvoj smeni bilo takođe 12 polaznika – kadeti i kadekinje: Alenka Marko i Ivanka Marko (obe Slavia Kovačica), Jelena Barać (Apatin), Avram Jevremović (Sloven, Ruma), Adam Lak (Sloboda, Stara Moravica), Mateja Šakić i Igor Štikovac (obojica Beograd), pioniri i pionirke: Ivana Pavkov (Bačka, Novi Sad), Tamara Barać i Noemi Neđbeli (obe Apatin), Tadija Cvijanović (Kolubara, Lazarevac) i Jovan Rakanović (Bačka, Novi sad).

U prvoj smeni, iz Kuglaškog saveza Republike Srpske, bili su kadeti Čedo Pejić (Borac, Banja Luka) i Stefan Vujasinović (Revita).

Polaznici, podeljeni u grupe su se i takmičili. Titulu u pojedinačnoj konkurenciji osvojila je, kod devojčica, Ranata Bodo sa 517 čunjeva ispred Ene Grubor sa 516 i Nikoline Rakanović sa 500 čunjeva. Kod dečaka, sjajan je bio Marko Erdeljan sa 556 čunjeva, pretekavši Iliju Jevremovića (551) i Gabora Kurcinaka (531).

U tandemima, slavili su Miloš Rajić (jedini pionir u kampu) i Aleksa Mandić (gost iz Republike Srpske) pobedivši u finalu Marka Erdeljana i Branka Samardžića (gost iz Republike Srpske).

U sprintu za dečake, Gabor Kurcinak je u uzbudljivom finalu savladao na „zlatne kugle“ Marka Erdeljana 24:23, posle 1:1 u setovima. Kurcinak je bio najbolji i u kvalifikacijama sa odličnih 210 čunjeva, ispred Eredeljana sa 189 i Tomislava Markovića sa 186 čunjeva. Treća mesta pripala su Iliji Jevremoviću i Tomislavu Markoviću.

Renata Bodo je pobedila i u sprintu i osvojila dve titule u kampu. Savladala je u finalu Kristinu Trošić sa 2:0 u setovima. Treća mesta pripala Nikolini Rakanović i Eni Grubor. Renata Bodo je bila nabolja u kvalifikacijama sa 199 čunjeva, ispred Trošićeve (184) i Rakanovićeve (182).