ZAVRŠEN DRUGI LETNJI KUP NOVOG BEOGRADA

Last Updated: 01/07/2017Autor

RUKOMET

Drugi rukometni turnir „Letnji Kup Novog Beograda“ završen je spektakularnim finalnim utakmicama u novobeogradskoj Hali Sportova. 66 timova iz 6 zemalja takmičilo se u tri uzrasne kategorije kod dečaka i devojčica. Posle tri dana takmičenja, 194 utakmice, 5.827 postignutih golova spuštena je zavesa na najbolje organizovan turnir u Srbiji u poslednje vreme. Organizator turnira „RK Novi Beograd“ se potrudio da svaki detalj u organizaciji turnira bude na najvišem mogućem nivou.

Osvajači medalja kod najmlađih devojčica su prvoplasirani Taurunum, drugoplasirani Novi Beograd i trećeplasirane devojčice iz RK Kosmaj. Kod dečaka 2005. zlato je pripalo RK Nova Pazova, druga je Rakovica a treći Beovožd. U kategroiji devojčice 2003. godište plasman je RK Bek, RK Kosmaj i ŽRK Kolubara. Potpuna dominacija izraelskih ekipa je viđena u kategoriji dečaka 2003. Tri prva mesta osvojile su ekipe gde je rukomet u velikoj ekspanziji: Makabi Dimona, Hapoel Kiriat Ono i trećeplasirani Savyon.  Devojčice Voždovca 1955 su bile bolje u finalu od domaćina Novi Beograd u kategoriji 2001. godište, a treće mesto pripalo je ORK Loznica.  Najstariji dečaci rođeni 2001. su imali najteži put do medalja. Čak 20 ekipa se takmičilo za trofeje, a na kraju Rukometno udruženje Dambo je bilo najuspešnije. Sinđelić je osvojio srebrnu medalju a domaćin Novi Beograd je trećeplasiran.

Finalne utakmice u novobeogradskoj Hali Sportova je pratilo preko 1500 ljudi, a vrelu atmosferu, što zbog vrućine, a što zbog neizvesnih utakmica, dodatno je „podgrejala“ ritmička grupa Ritam svojim performansima. Pehare, medalje, kao i dosta pojedinačnih priznanja i poklona najuspešnijima su uručili srpski reprezentativci Momir Ilić i Tamara Georgijev. Specijalni gost na ceremoniji zatvaranja bila je Ambasadorka Izraela Alona Fišer-Kam. Turnir je zatvorio Nikola Maksimović, idejni tvorac ovog projekta. Čestitao je najboljim ekipama i pojedincima i obećao još dosta noviteta za sledeće izdanje tunira koje će biti od 26. do 28. juna 2018. godine.