It seams that you haven't connected with your Twitter account
26 February, 2024
PočetnaVesti naslovnaZAVRŠEN DRUGI LETNJI KUP NOVOG BEOGRADA

ZAVRŠEN DRUGI LETNJI KUP NOVOG BEOGRADA

RUKOMET

Drugi rukometni turnir „Letnji Kup Novog Beograda“ završen je spektakularnim finalnim utakmicama u novobeogradskoj Hali Sportova. 66 timova iz 6 zemalja takmičilo se u tri uzrasne kategorije kod dečaka i devojčica. Posle tri dana takmičenja, 194 utakmice, 5.827 postignutih golova spuštena je zavesa na najbolje organizovan turnir u Srbiji u poslednje vreme. Organizator turnira „RK Novi Beograd“ se potrudio da svaki detalj u organizaciji turnira bude na najvišem mogućem nivou.

Osvajači medalja kod najmlađih devojčica su prvoplasirani Taurunum, drugoplasirani Novi Beograd i trećeplasirane devojčice iz RK Kosmaj. Kod dečaka 2005. zlato je pripalo RK Nova Pazova, druga je Rakovica a treći Beovožd. U kategroiji devojčice 2003. godište plasman je RK Bek, RK Kosmaj i ŽRK Kolubara. Potpuna dominacija izraelskih ekipa je viđena u kategoriji dečaka 2003. Tri prva mesta osvojile su ekipe gde je rukomet u velikoj ekspanziji: Makabi Dimona, Hapoel Kiriat Ono i trećeplasirani Savyon.  Devojčice Voždovca 1955 su bile bolje u finalu od domaćina Novi Beograd u kategoriji 2001. godište, a treće mesto pripalo je ORK Loznica.  Najstariji dečaci rođeni 2001. su imali najteži put do medalja. Čak 20 ekipa se takmičilo za trofeje, a na kraju Rukometno udruženje Dambo je bilo najuspešnije. Sinđelić je osvojio srebrnu medalju a domaćin Novi Beograd je trećeplasiran.

Finalne utakmice u novobeogradskoj Hali Sportova je pratilo preko 1500 ljudi, a vrelu atmosferu, što zbog vrućine, a što zbog neizvesnih utakmica, dodatno je „podgrejala“ ritmička grupa Ritam svojim performansima. Pehare, medalje, kao i dosta pojedinačnih priznanja i poklona najuspešnijima su uručili srpski reprezentativci Momir Ilić i Tamara Georgijev. Specijalni gost na ceremoniji zatvaranja bila je Ambasadorka Izraela Alona Fišer-Kam. Turnir je zatvorio Nikola Maksimović, idejni tvorac ovog projekta. Čestitao je najboljim ekipama i pojedincima i obećao još dosta noviteta za sledeće izdanje tunira koje će biti od 26. do 28. juna 2018. godine.