ZAVRŠEN DRUGI KUP NACIJA U BOKSU – CAMOVICU ZLATO

Last Updated: 20/08/2018Autor

BOKS

U Vrbasu je sinoć završen Drugi kup nacija u boksu za juniore i juniorke. Srpski tim imao je troje predstavnika u finalnim borbama u konkurenciji blizu 200 boksera i bokserki iz 25 zemalja sveta.  Zlatnu medalju osvojio je samo Stefan Camović. Stefan Camović u finalnom meču savladao je na poene 4:1 Indijca Rameša Gorku Akaša. Za ovaj rezultat zaslužni su intenzivni treninzi u Stefanovom matičnom klubu „Čarnok“ iz Vrbasa.

„Ispunio mi se san, ali još uvek mislim da sanjam. Nisam izneverio svoju državu i svoj Vrbas, a pre svega publiku koja me je bodrila i davala mi snagu. Veliku zahvalnost dugujem trenerima Željku Žmukiću i Igoru Škundriću koji su me učili veštinama ovog sporta“, kaže Stefan Camović.

Osim priprema ove mlade uzdanice za Kup nacija, koje su trajale dva i po meseca, vrbaski Bokserski klub „Čarnok“ imao je zadatak i da organizuje ovu najveću sportsku manifestaciju u Evropi za 2018. godinu.

„Verovali smo u Stefana, trenirali sa njim dva puta dnevno po dva sata, ali odgovornost u vezi sa pripremama ovog sportskog spektakla dodatno nam je crpila snagu. Znali smo da posustajanja nema. Sada kada je sve prošlo, možemo reći da smo ponosni na Opštinu Vrbas, na javna preduzeća, ustanove i organizacije, jer su nam zdušno pomagali da se pokažemo u što boljem svetlu. Pomogao nam je i veliki broj sponzora bez kojih ne bi bilo moguće održati turnir“, rekao je sekretar turnira i trener u BK „Čarnok“ Vrbas Igor Škundrić.

Inicijativa za održavanje međunarodnog Kupa nacija i okupljanje velikog broja boksera sa svih strana sveta u malom gradu u srcu Bačke, potekla je iz BK „Čarnok“ uz nesebičnu podršku direktora ovog turnira Jovicu Panića. Nadaju se da će sledećeg leta biti još bolji domaćini.

Finalne borbe pratio je i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin. Nažalost, reprezentativci  Srbije – Ekrem Hanuša iz Novog Pazara i Nina Stajković iz Niša nisu uspeli da se okite zlatom u finalnim borbama.