ZAVRŠEN „BEOGRAD OPEN 2018“

Last Updated: 24/09/2018Autor

SPORT I REKREACIJA OSOBA SA INVALIDITETOM

Prvi na programu su bili parakaratisti Srbije i Rumunije predvođeni Draganom Ugrenović ( SRB ) i Pop Tinu Vasilom ( RUM ), osvajačima srebrnih medalja sa Evropskog prvenstva. Ovo je bio njihov debi na Beograd openu, na kome su zadivili sve prisutne svojim raskošnim umećem. Jedan od najačih turnira ovogodišnjeg Beograd opena bio je turnir u Golbalu ( sportska igra za slepe i slabovide ). U izuzetno jakoj konkurenciji trofej najuspešnije ekipe odneli su Česi koji su u veoma uzbudljivoj finalnoj utakmici sa golom razlike pobedili odličnu ekipu Federacije BIH. Treće mesto osvojio je domaćin – Golbal klub „ Mladost „ iz Beograda ispred ekipa iz Grčke, Nemačke i Rumunije.

Košarkaški turnir je ove godine okupio veoma jake ekipe koje su svoje umeće demonstrirale na pravi način. Nakon dvodnevnog nadmetanja pobednički pehar je osvojila ekipa iz Rusije koja je u finalnom meču pobedila domaćina – KKK „ Singidunum „ iz Beograda. U borbi za treće mesto trijumfovali su Slovenci ispred ekipe iz Federacije BIH, dok su peto i šesto mesto osvojile ekipe iz Crne Gore i Rumunije.

Pikado turnir za slepe i slabovide je najviše podsećao na nekadašnja prvenstva Jugoslavije. Na ovom prvenstvu su učestvovale sve ekipe bivših republika osim Makedonije. Najuspešnija ekipa je bila ekipa iz Bara ( Crna Gora ) ispred ekipe iz Novog Sada i Živinica ( BIH ). Epitet najmasovnijeg turnira Beograd opena je i ove godine odneo Turnir u stonom tenisu. Oko 120 učesnika iz Srbije, Crne Gore i Federacije BIH nadmetalo se u svojim kategorijama.

Ovogodišnji Beograd open zatvorili su odbojkaši. Pored domaće ekipe na turniru su učestvovale i ekipe iz Crne Gore i Federacije BIH. Najuspešnija je bila ekipa iz Zenice koja je u finalu pobedila ekipu iz Čelića ( BIH ). U borbi za treće mesto trijumfovala je domaća ekipa – KSO Smeč, dok je četvrto mesto osvojila ekipa iz Crne Gore. Ovim su sa uspehom završene ovogodišnje Međunarodne sportske igre za osobe sa invaliditetom „ Beograd open 2018 „. uz rekordo učešće oko 700 sportista iz 15 zemalja učesnica ( Rusija, Nemačka, Liban, Slovenija, Grčka, Rumunija, …).