ZAVOD ZA SPORT I MEDICINU SPORTA OBELEŽIO 63 GODINE POSTOJANJA

Last Updated: 09/03/2019Autor

DOGAĐAJI

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije obeležio je danas 63 godine postojanja i predstavio nove projekte za buduće šampione! Na 12,7 hektara počela je izgradnja novih sadržaja, a do kraja godine obaviće se i rekonstrukcija postojećih, dok će u maju Zavod biti domaćin 2. međunarodne konferencije sportske medicine Srbije, koja će okupiti 40 međunarodnih i domaćih predavača i više od 1.000 učesnika.

Prema rečima direktora Zavoda Gorana Bojovića Zavod je već 63 godine kuća svih sportista, ali i omladine među kojom se, sigurni su, kriju neki novi šampioni. Uz veliku pomoć Ministarstva sporta i omladine čine sve da Sportsko-rekreativni centar „Košutnjak“ postane zona vrhunskog sporta u kom će sportisti imati sve na jednom mestu: najbolje uslove za pripreme i treninge, smeštajne kapacitete i kompletnu zdravstvenu zaštitu.

U isto vreme čine sve da nacionalni granski savezi konačno dobiju objekte i terene koji zadovoljavaju standarde međunarodnih takmičenja, kako bi se njihovi sportisti bolje pripremali za međunarodna takmičenja, a Srbija imala objekte koje će u budućnosti koristiti za održavanje nekih novih sportskih evropskih i svetskih takmičenja.

– Počinjemo izgradnju i multifunkcionalne dvorane za razne vrste sportova (rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo i dizanje tegova). Nova dvorana prostiraće se na površini od 3,36 hektara, a ukupna vrednost investicije iznosi oko 12 miliona evra. U planu je izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena, stadion sa tribinama i zelenim krovom koji bi se koristio za rekreaciju, atletske staze i teniski klub – istakao je Bojović.