ZAVARKO U EĐŠEGU

Last Updated: 13/07/2018Autor

KUGLANJE

Prelazni rok u Kuglaškim savezima Srbije i Vojvodine je završen. Prema nezvaničnom izveštaju iz registracionog područja KSV (zvanični će saopštiti registraciona komisija), superligaš Kordun iz Kljajićeva, nekadašnji šampion države ostao je bez četvorice: Siniša Zavođa i Milan Kosanović otišli su u ekipu vojvođanskog ligaša Vihora iz Sombora, dok su se Nikola i Nenad Blagojević preselili u redove superligaša Spartaka 024 iz Subotice. Novi superligaš Apatin jači je za juniorskog reprezentativca Nemanju Musulina (iz Junakovića, Prigrevica).

Novosadska Vojvodina, član Prve lige Srbije – Vojvodina (lane bila druga) angažovala je trojicu igrača, među njima i reprezentativca Sašu Juhasa (iz Spartaka 024). Somborski Vihor, prošle sezone četvrti u ovoj ligi, doveo je dva pojačanja, tako da će borba za prvo mesto biti veoma uzbudljiva. Ambicije ima i Jadran iz Golubinaca, kome su se pridružili Cimeša iz Partizana i Đurić iz Petrovaradina. Superligaš Spartak 024 iz Subotice i vojvođanski ligaš novosadska Bačka, doveli su najviše igrača –po četvoricu.

Zavarko (nije Vilmoš, nije Čaba) već Geza (njihov otac) prešao je iz Vojvodine (Bačko Gradište) u Eđešeg iz Bačke Topole koji planira brz povratak u Prvu ligu Srbije – grupa Vojvodina.

Šampion Kristal ostao je bez dve juniorske „bronzane“ reprezentativke sa SP u Klužu u maju ove godine: Hermina Lukač, koja je i svetska šampionka u miksu sa Kličarićem, otišla je u tim novosadskog superligaša Almente, a Sanela Milosav u ŽKK Vojvodinu. Alimenta je jača i za, takođe „bronzanu“ juniorku, Teodoru Relotu (došla iz novosadske Bačke). Ukupno je bilo 44 prelazaka.

U registracionom području KSS, šampion i pobednik Kupa Srbrije Beograd doveo je trojicu mladih, ali već afirmisanih, kuglaša. Iz Crvene zvezde prešli su članovi šampionske selekcije Srbije sa omladinskog Šampionata sveta u maju Bojan Kličarić, svetski juniorski prvak u miksu sa Herminom Lukač i Želislav Jakab koji je u Novigradu 2016. osvojio i bronzu u kadetskom Svetskom kupu. Treće pojačanje Beograda je nekadašnji omladinski reprezentativac Slobodan Simonović koji je došao iz zrenjaninskog Banata, lane trećeg tima Prve lige Srbije – grupa Vojvodina. Simonović je aktuelni pojedinačni senirski vicešampion Srbije u kombinaciji i treći pojedinačno – klasik.

Vicešampion Partizan jači je za reprezentativca Miloša Simijonovića (prošle saezone igrao u austrijskoj Super ligi) i omladinskog reprezentativca Srbije Nemanju Balaća (došao iz Crvene zvezde).

Najviše igrača doveo je novi klub smederevska Tvrđava, čak petoricu i svi su došli iz ekipe Smederevo 1961. Takmičiće se Prvoj srpskoj ligi i igraće u Debeljači. Ukupno je bilo 38 prelazaka.

Ostali prelasci – registraciono područje KSV – Spartak 024 (Subotica ): Nenad i Nikola Blagojević (iz Korduna), Velimir Joković (iz kulskog Hajduka) i Stevan Živković (iz novosadskog Radničkog).

Vojvodina, Novi Sad: Saša Juhas (iz Spartaka 024), Dragan Gajin (iz Kristala, Zrenjanin), Milan Vraneš (iz Bačke, Novi Sad).

Srem, Ruma: Gordana Marinković (iz Jagodine).

Jedinstvo, Novi Bečej: Vladimir Petrović (iz „13. maja“, Novi Sad).

Bačka, Novi Sad: Robert Rakanović (iz „13. maja“), Goran Mitričević i Dragan Matrak (iz Spensa, Novi Sad), Rada Stojkov (iz Petrovaradina) i za ženski tim Biljana Mikašinović (iz Alimente).

Spartak, Debeljača: Pevel Beška i Vladimir Beška (iz Doline, Padina).

Vrbas, Dana: Janoš Jagić (iz Bečeja).

Jadran, Golubinci: Goran Cimeša (iz Partizana) i Radivoje Đurić (iz Petrovaradina).

Alimenta Novi Sad: Hermina Lukač (iz Kristala) i Teodora Relota (iz Bačke, Novi Sad).

Apatin: Nemanja Musulin (iz Junakovića, Prigrevica).

Petrovaradin: Laslo Varga (iz TSK-a Temerin) i Čedo Dragičević (iz Radničkog Livac- Kikinda).

Vojvodina, Bačko Gradište: Nikola Vukadinov (iz somborskog Poleta).

Spens, Novi Sad: Dušan Ljubinković (iz Bačke) i Dragan Nežić (iz Petrovaradina).

Dunav, Bačka Palanka: Mihajlo Varenica i Jovan Grisinger (objica iz Vrbasa).

Železničar, Inđija: Bogoljub Bežanović (iz Slovena, Ruma).

Kristal, Zrenjanin : Nenad Popov (iz Radničkog Livac, Kikinda).

Novi Sad 1932: Zoran Tamburić (iz Bačke), Rajko Mandić i Nedeljko Sedlan (iz Radničkog, Novi Sad).

Radnički, Novi Sad: Ilija Ostojić (iz Petrovaradina).

Ženski klub Vojvodina Novi Sad: Ivana Jović i Biljana Čakan (iz Radničkog, Novi Sad), Sanela Milosav (iz Kristala).

Eđšeg, Bačka Topola: Geza Zavarko (iz Vojvodine, Bačko Gradište) i Zoltan Molnar (iz Bečeja).

„13. maj“, Novi Sad: Dušan Pejin (iz Jedinstva, Novi Bečej).

Slavija, Kovačica: Zita Tokai (iz Spartaka, Debeljača).

Registraciono područje KSS- Crvena zvezda: Novak Obradović, Jovica Janković i Petar Knežević (svi iz Partizana) i Milenko Škundrić (iz Soko Štark Avale Ade).

Metalac, Gornji Milanovac: Dejan Trifunović (iz Kragujevca) i Ana Trošić (iz Mladosti, Kragujevac).

EDB: Ana Marton (iz Srema), Tatijana Rujević (iz kostolačkog Rudara) i Kristina Trošić (iz Jagodine).

IMR, Rakovica: Siniša Berak (iz Borca, Banja Luka) i Milutin Davidović (iz Radničkog, Novi Sad).

Tvrđava, Smederevo: Dragan Mickovski, Zvonko Žunac, Živan Milošević, Vladan Milosavljević i Predrag Stojković (svi iz Smedereva 1961).

Car Lazar, Kruševac: Vlado Jovčević (iz Čaira, Niš) i Tomislav Dinić ( iz Prve petoletke, Trstenik).

Pak promet, Kragujevac (nova ženska ekipa): Kristina Boričić (iz Rudara, Kostolac), Nataša Đorđević, Marija Jovičić i Ana Ćirić (sve iz Mladosti, Kragujevac).

Meraklije, Niš: Dimitrije Partonjić (iz Rudara, Kostolac).

Singidunum, Beograd: Milica Babić (iz Železničara).

Na dvojnu registraciju igraće u ovoj sezoni ovi mladi igrači – Dolina, Padina: Želislav Jakab (iz Beograda) i Kristijan Ljavroš (iz Partizana).

Bečej: Marko Erdeljan, Stefan Vojnović, Gabor Kurcinak, Tomislav Marković i Danijel Tomić (svi iz Vojvodine, Bačko Gradište).

Eđšeg, Bačka Topola: Sebastijan Molnar (iz Vojvodine, Novi Sad).

Senta: Sebastijan Magda (iz Jedinstva, Novi Bečej).