ZAMENIK GRADONAČELNIKA POSETIO KAJAKAŠKI SAVEZ SRBIJE

Last Updated: 23/05/2018Autor

KAJAK KANU

Prostorije Kajakaškog saveza Srbije na Adi Ciganliji u sredu je posetio Andreja Mladenović. Zamenik gradonačelnika Beograda imao je priliku da vidi kako teku pripreme organizacije za Evropsko prvenstvo koje je u glavnom gradu od 8. do 10. juna ove godine.

– Beograd je više puta bio domaćin velikih kajakaških takmičenja, počevši od Svetskog prvenstva 1971. godine. Nama je važno da nastavimo kontinuitet. Imamo uzlet u kajaku, srpski reprezentativci doneose medalje sa Olimpijskih igara, svetskih i evropskih prvenstava. Kroz velika takmičenja dobijamo još takmičara koji mogu da budu konkurentni za najviše plasmane – naglasio je Mladenović.

Ada Ciganlija je jedna od najatraktivnijih regatnih staza na Starom kontinentu.

– To nije samo naše mišljenje već svih sportista koji dolaze u Beograd. Bitno nam je da se svakog leta ovde održi barem jedno veslačko ili kajakaško takmičenje – rekao je Andreja Mladenović i dodao da je predstojeće Evropsko prvenstvo i privredni potencijal za našu državu glavni grad.

Predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović je istakao podršku koju Grad Beograd pruža u realizaciji ovog velikog takmičenja, ali i srpskom kajaku uopšte.

– U Beograd dolazi više od 1.000 gostiju među kojima su takmičari i prateća lica. Za sada je prijavljena 41 reprezentacija od 44 članica Evropske kajakaške asocijacije što je rekord na kontinentalnim šampionatima. Ovo je prilika da se pokažemo kao uspešni domaćini, da predstavimo još jednom predstavimo Srbiju i Beograd u najboljem svetlu. i verujemo da će tokom takmičenja da bude još više posetilaca nego što je uobičajeno. Zahvalni smo Gradu Beogradu na svemu što čini da nam pomogne.