ZAJEDNO ZA DECU SRBIJE

Last Updated: 19/04/2018Autor

DOGAĐAJI

Kao što su na kraju prošle sezone najavili, čelnici Sportskih igara mladih od ove godine uz takmičenja kreću sa puno novih aktivnosti. U planu je širenje saradnje sa nacionalnim savezima, kao i sa organizacijama koje takođe brinu o deci. Povodom toga u prostorijama SIM Srbije i zvanično je potpisan Sporazum o saradnji sa Savezom za predškolski sport Srbije (SARS). Ugovor su potpisali Ivana Jovanović ispred SIM i Goran Vještica ispred SARS.

– Mi smo zaista zadovoljni što smo potpisali ugovor sa Savezom za predškolski sport Srbije, imajući u vidu da imamo puno zajedničkih planova za budućnost. Svi se bavimo afirmacijom da se deca aktivno bave sportom. Ono što je važno je podatak da se SIM ne bavi animiranjem dece da postanu vrhunski sportisti, već pre svega da imaju zdrave životne navike i da od malih nogu sagledaju šta sport zapravo znači i šta će im doneti u životu – istakla je po potpisivanju predsednica Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović.

Predsednica SIM je nastavila.

– Treba imati u vidu da je naša ciljna grupa u nekom trenutku zajednička. Kada SARS završi svoje aktivnosti sa mališanima koji su u predškolskom uzrastu oni postaju deo našeg sistema i imaju mogućnost da se takmiče već naredne godine. Kada krenu u prvi razred, mogu se besplatno prijaviti za neke sportove Sportskih igara mladih. I to je negde bio osnov za našu saradnju, koja će sigurna sam biti vrlo uspešna narednih godina. Takođe želim da kažem da ćemo organizovati zajedničku akciju promocije Igara, predškolcima Beograda i Srbije. I to će biti jedna misija, da se deca upoznaju šta su Sportske igre mladih a sa druge strane mi ćemo Savezu za predškolski sport pomoći u promociji nekih njihovih aktivnosti.

Predsednik SARS Goran Vještica bio je zadovoljan posle uspostavljanja saradnje sa SIM.

– Sportske igre mladih su postali velika i ozbiljna organizacija. Zadovoljni smo što smo sada partneri i trudićemo se da zajedno sarađujemo. Mi ćemo predškolcima u maju i junu predstavljati Igre, koje će im se sigurno svideti. Upoznaćemo ih sa sadržajima koje nude Igre, kako bi već od prvog razreda znali gde i kako mogu da se prijave. SARS uz ovakav vid animacije, sprovodi puno svojih projekata. Postojimo devet godina i ciljevi saveza su promocije sporta i zdravog načina života i približavanje što većeg broja dece sportu – istakao je Goran Vještica.