ZA VIKEND “TROFEJ BEOGRADA” NA TAŠMAJDANU

Last Updated: 12/04/2018Autor

SKOKOVI U VODU

Više od 130 takmičara u skokovima u vodu  od pionira do juniora, nadmetaće  se ovog vikenda na bazenu Tašmajdan na 16. “Trofej Beograda”. Učestvovaće 130 skakača iz 17 klubova iz Bugarske, Rumunije, Mađarske, Hrvatske i Srbije. Tradicionalno, na “Trofej Beograda” dolaze klubovi – sportski prijatelji, ali će se  u svim disciplinama (daska 1 metar, daska 3 metra i toranj 10 metara)  voditi žestoka borba za trofeje.  Ovo takmičenje je, takođe, za sve učesnike prilika da ispune norme za naredna međunarodna takmičenja, balkanska i evropske šampionate tako da ima na pretek motiva da se pruži maksimum.

Savezu za skokove u vodu Beograda izuzetno su u organzaciji pomogli, kao i svake godine, Grad Beograd i Sekretarijata za sport i omladinu Beograda.

Aduti iz Srbije na 16. ”Trofeju Beograda” su  talentovani skakači iz Čukaričkog, u juniorskoj konkurenciji Anja Miljević i Nikola Paraušić, kadetkinje Emilija Matijević i Stela Džimović, a najviše se očekuje od najmlađih,  pionira Tare Vesić i Bogdana Savić.

Prošle godine, na jubilarnom 15. “Trofeju Beograda”, Tara Vesić je  osvojila drugo mesto sa daske – 1 metar i treće mesto sa daske – 3 metra.  U kategoriji “A” za dečake, Đorđe Miletić je bio drugi sa daske – 3 metra i treći sa daske – 1 metar, dok je u “B” kategoriji  za dečake Ivan Nikolić osvojio tri medalje – srebro sa tornja i dve bronze (daska -1 m i daska- 3 m). Bogdan Savić se u konkurenciji dečaka “E” okitio bronzom sa daske – 1 metar.

U subotu takmičenja su od 10 do 21 čas, a u nedelju od 9 do 14 časova. Ulaz je besplatan i Savez za skokove u vodu Beograda poziva sve ljubitelja ovog aktraktivnog sporta da dođu i uživaju.