VLADANU MILOJEVIĆU I ALEKSANDRU MITROVIĆU ZLATNA LOPTA FSS

Last Updated: 17/12/2018Autor

FUDBAL

U lepom ambijentu pred očima fudbalske Srbije, Fudbalski savez Srbije sumirao je godinu na izmaku i dodelio tradicionalna priznanja namenjena najboljem treneru i igraču u ovoj godini. Zlatna lopta FSS pripala je treneru Crvene zvezde, Vladanu Milojeviću, i golgeteru Fulama i reprezentacije Srbije, Aleksandru Mitroviću. Predstavnike regionalnih saveza, strukovnih organizacija, klubova, mnoge bivše i sadašnje asove, pozdravio je predsednik FSS Slaviša Kokeza, rečima koje su ispraćene aplauzom…

-Iza nas je, rekao bih, burna godina. Godina kada se Srbija vratila među najbolje reprezentacije sveta učešćem na Svetskom prvenstvu u Rusiji. I taj cilj smo ostvarili, vratili Srbiju na mesto koje joj pripada. Hteli smo, ipak, više, uveren sam da smo i mogli više, ali nismo se samo mi pitali. U svakom slučaju za sve nas je ovo bilo jedno veliko iskustvo.

U Ligi nacija smo najavili i potvrdili nove ambicije, a ovo rukovodstvo Saveza želi da ostvari ono što Srbija čeka punih 20 godina. Da ostvarimo plasman na Evropsko prvenstvo i tako prvi put posle dve duge decenije vežemo plasman na dva najveća takmičenja.Mislim da smo na dobrom putu, uostalom posle pet godina reprezentacija ima najbolji plasman na FIFA Rang listi.

I sve ostale selekcije su ostvarile dobre rezultate, pre svega mlada reprezentacija koja će iduće godine biti učesnik Evropskog prvenstva u Italiji i San Marinu. Potvrda velike posvećenosti i dobrog rada ljudi u Savezu. Svesni smo, ipak, da rezultate na terenu moraju da prate i druge aktivnosti, i na tom polju smo veoma angažovani.

Ulaganje u infrastrukturu jeste prioritet u planovima Fudbalskog saveza Srbije a zahvaljujući dobroj saradnji i pomoći države i predsednika Republike Aleksandra Vučića, u planu je izgradnja Nacionalnog stadiona, kao i nekoliko stadiona širom Srbije, odnosno rekonstrukcija stadiona Crvene zvezde i Partizana. Sve u sklopu najavljene zajedničke kandidature za organizacuju Evropskog prvenstva 2028. odnosno Svetskog prvenstva dve godine kasnije.

Uz zahvalnost što ste došli da zajedno ispratimo ovu godinu, čestitao bih dobitnicima Zlatne lopte na fantastičnim dostignućima u svojim klubovima, naravno Mitroviću na svemu ostvarenom u dresu reprezentacije. Želim vam svima srećne predstojeće praznike i da se radujemo novim uspesima našeg fudbala u idućoj godini – rekao je prvi čovek srpskog fudbala.

Usledio je video prikaz svega ostvarenog u 2018. godini, a onda i dodela priznanja. Nenad Bjeković, potpredsednik FSS uručio je Zlatnu loptu FSS Vladanu Milojeviću, najzaslužnijoj osobi za najbolje rezultate Crvene zvezde u poslednjih 26 godina.

-Hvala na ovako lepoj nagradi. Hvala FSS, Slaviši Kokezi, Darku Kovačeviću, svima na nagradi koja mi mnogo znači. Kada dobijete ovakvu nagradu ona ne može biti individidualna jer fudbal je kolektivni sport. Ona bi trebalo da pripadne svim mojim saradnicima, ljudima u klubu, zaposlenima, navijačima i svima koji vole Zvezdu. Imali smo veoma dobru godinu. Sledeće godine treba da budem još vredniji i nadam se da ćemo 2019. napraviti još bolje rezultate- rekao je Milojević na svečanosti u Beogradu.

Milojević, koji je i prošle godine dobio nagradu, ove je osvojio titulu šampiona Srbije sa Crvenom zvezdom, koju je zatim uveo u grupnu fazu Lige šampiona.

-Nisam od onih koji gledaju u prošlost. Hvala vam svima, najviše mojim igračima jer bez njih ne bih bio ovo što danas jesam. Zvezda je ove godine na najbolji mogući način predstavljala Srbiju. To nam treba u ovom trenutku. Podigli smo nivo našeg prvenstva, za koje tvrdim da je dobro iako može da bude bolje – istakao je Vladan Milojević.

Predsednik FSS Slaviša Kokeza uručio je Aleksandru Mitroviću priznanje za najboljeg igrača godine. Mitrović je blistao u kvalifikacijama za SP u Rusiji, bio strelac na Mundijalu, a onda i najbolji strelac u Ligi nacija, odnosno jedan od najzaslužnijih igrača za plasman Fulama u Premijer ligu Engleske.

-Ovo je jedno od najvećih priznanja u dosadašnjoj karijeri. Sav trud, rad i disciplina koju sam uložio, na kraju se vratilo. Lepo je kada vas cene u zemlji gde igrate, ali nema ništa lepše kada vas cene kod kuće, vaši ljudi. Prezadovoljan sam. Hvala svima u Savezu na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom Vidim koliko truda ulažu da vrate srpski fudbal tamo gde mu je mesto. Ovo je bila jedna od najboljih godina u srpskom fudbalu, što na reprezentativnom, što na klupskom nivou. Mnogo pobeda, što se mene tiče, i nadam se da ću tako da nastavim – rekao je Aleksandar Mitrović.

Svečanost FSS prisustvovali su mnogi istaknuti akteri fudbalske scene, bivši selektori najboljeg nacionalnog tima, istaknuti asovi, rukovodstvo Crvene zvezde, Partizana i mnogih drugih klubova…