VLADANA OBRENIĆ I GABOR KURCINAK DOBILI STIPENDIJE VLADE VOJVODINE

Last Updated: 10/06/2018Autor

KUGLANJE

Pobednica kuglaškog kadetskog Svetskog kupa Vladana Obrenić (Kristal, Zrenjanin) i Gabor Kurcinak, kadetski šampion  Srbije  u kuglanju, reprezentativac Vojvodine iz Bačkog Gradišta  dobitnici su stipendija iz programa Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Stipendije je dobilo 85 sportista iz 30 sportskih grana, za šta je obezbeđen budžet od 18 miliona dinara. Iznose od po 15 hiljada dinara mesečno dobilo je 80 sportista, dok će njih petoro iz razvojnog programa Olimpijskog komiteta Srbije narednih godinu dana dobijati 25 hiljada dinara mesečno.

Ugovore je sportistima uručio pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, koji je podsetio da se projekat „Sportski talenti Vojvodine“, realizuje sedmu godinu za redom, s ciljem da se identifikuju talentovani sportisti, kontinuirano prate njihovi rezultati,kao i da se u Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta brine o zdravlju i nivou treniranosti sportskih nada.

Batez je dodao da je u proteklom periodu povećavan, kako broj stipendista, tako i novčani fond za dodelu stipendija, a od prošle godine program je proširen i na neolimpijske sportove. Pored toga, program je ove godine dodatno unapređen tako što će stipendije u većem iznosu dobijati sportisti i sportistkinje koju su uvršteni u razvojni program Olimpijskog komiteta Srbije i predstavljaju olimpijske nade srpskog sporta.

Resorni sekretar je podsetio da je na Olimpijskim igrama mladih 2014. Srbiju je predstavljalo 24 sportista i sportistkinja , od kojih je sedmoro bilo iz Vojvodine i bili su deo programa Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Takođe, na Olimpijskim igrama u Brazilu 2016. takmičili su se sportisti iz Vojvodine, plivačica Anja Crevar i rvač Viktor Nemeš, koji su prošli ovaj program.

– Ove godine nas očekuju i treće Olimpijske igre mladih u Argentini i nadamo se da će dosta naših sportista iz Vojvodine biti u selekcijama Srbije, kao i da će nas obradovati dobrim rezultatima i novim medaljama-  istakao je Batez uz želju da stipendiste ljubitelji sporta vide i na nekim narednim Olimpijskim igrama i najvećim svetskim i evropskim takmičenjima.