VISOK STANDARD MILIĆA I DODERA U SLOVAČKOJ

Last Updated: 04/03/2018Autor

BADMINTON

Jedan meč je delio Luku Milića i Andriju Dodera od nove medalje na turnirima seniorskog Svetskog kupa. U četvrtfinalu YONEX Slovak Open 2018, koji je od 28. februara do 4. marta održan 2018. održan u Trenčinu, naš muški dubl je nabasao na azijski par, Jong Šen Lin, Li Vei Su iz Kineskog Tajpeha. Iako su pokazali zube i u ovom duelu Milić i Doder su na kraju položili koplja pred, trenunto, boljim protivnicima (2:0). Prethodno najbolji srpski tandem je u prvom kolu uzeo meru Ukrajincima Sviatoslavu Oliiniku i Vladislavu Volnianskom (2:0), dok je u osmini finala, posle velike borbe u tri seta, savladao Ruse Vladimira Nikulova i Aleksandera Vernera (2:1).

U muškom singlu naši reprezentativci su nastupili u kvalifikacijama. Milić je nakon pobeda nad Sun Če Junom iz Kineskog Tajpeha (2:1) i protiv Poljaka Pjotra Vasiluka (2:1) poražen u duelu za plasman u glavni žreb. Bolji od srpskog igrača, posle tri seta neizvesne borbe, bio je Čen Čing Veia iz Kineskog Tajpeha (2:1). S druge strane Doder je na startu kvalifikacija namučio Slovenca Mihu Ivančića, ali je nakon tri uzbudljiva seta rival otišao u narednu rundu (2:1).

“Iako su na prošlom turniru Svetskog seniorskog kupa u Sofiji, početkom oktobra 2017, osvojili bronzu, a u Trenčinu stali na koraku pred postolje, potpuno sam siguran da je ovo najbolji turnir koji su neki srpski seniorski igrači odigrali na međunarodnoj sceni. Milić i Doder su zrelo i odlično otvorili ovu godinu. I dalje ima pregršt stvari u kojima imaju prostor za napredak ali sve ukazuje da bi ovo mogla da bude fantastična godina za srpski seniorski badminton. Hvala momcima na profesionalnom odnosu u Slovačkoj i želim im da ostanu na ovom putu i u nastavku sezone”, kazao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću naših predstavnika na YONEX Slovak Open 2018.