VIŠE OD 800 STRELACA NIŠANE FINALA I MEDALJE

Last Updated: 23/05/2018Autor

STRELJAŠTVO

U Minhenu u četvrtak startuje četvrti, poslednji turnir Svetskog kupa vazdušnim i malokalibarskim oružjem u 2018. godini. Svetski kup je ustanovljen 1986. godine, a predstojeće takmičenje će biti 29. turnir SK na strelištu u Minhenu izgrađenom za Olimpijske igre 1972. godini. Serija Svetskih kupova je Minhen „preskočila“ 1994, 2002, 2004. i 2010. Međutim, 1994, 2002. i 2010. Minhen je bio domaćin finalnog turnira SK, koji je na ovom strelištu organizovan 16 puta. Samo 2004. godine u više od tri decenije dugoj istoriji Svetskog kupa ni jedan od turnira nije priređen u Minhenu.

Na olimpijskom strelištu ovaj put okupiće se 817 strelaca iz 84 zemlje. Srbiju će na, po tradiciji najmasovnijem takmičenju u sezoni SK, predstavljati 14 strelaca.

Muškarci, puška: Milutin Stefanović, Stevan Pletikosić (obojica „Čika Mata“ Kragujevac), Milenko Sebić (Crvena zvezda), Lazar Kovačević (Jagodina 92), Stevan Jovanović („Čika Mata“).

Žene, puška: Andrea Arsović (Partizan), Milica Babić (Pobednik), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790), Dragana Todorović (Novi Beograd – Ušće).

U miksu puškom takmičiće parovi Arsović/Stefanović i  Vukašinović/Kovačević.

Muškarci, pištolj: Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac), Duško Petrov („Aleksa Dejović“).

Žene, pištolj: Zorana Arunović (Olimpik 011), Bobana Veličković (Bor 030).

U miksu pištoljem gađaće parovi Arunović/Mikec i Veličković/Grgić.

Većina naših strelaca na vatrenu liniju izlazi već prvog dana, iako je u četvrtak na programu samo jedno finale – vazdušnom puškom za žene. Za plasman među osam najboljih vazdušnom puškom boriće se Andrea Arsović, Milica Babić i Sanja Vukašinović, dok Dragana Todorović učestvuje van konkurencije za plasman. Zoranu Arunović, koja je do sada u Svetskom kupu 2018. osvojila dva srebra i dve bronze, i Bobana Veličković će gađati MK pištoljem u prvoj polovini kvalifikacija (brza paljba).

Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović i Milenko Sebić će se takmičiti u eliminacijama malokalibarskom puškom iz trostava, a van konkurencije u istoj disciplini šansu da pokažu šta umeju imaće Lazar Kovačević i Stevan Jovanović. Takmičenja u Minhenu se završavaju 28. maja.