VESNIĆU URUČEN TROFEJ ZA CEZ TITULU

Last Updated: 16/12/2018Autor

AUTOMOBILIZAM

Srpski automobilisti Milovan Vesnić i Jakub Višomirski primili su u Ljubljani priznanja za osvojeno prvo i treće mesto u okviru Šampionata centralne Evrope na kružnim stazama. Pored vozača ekipa ASK Vesnić ovenčala se i timskom titulom u ESET kupu. Vesnić kaže da mu je posebno drag timski trofej, jer su ga dobili po prvi put i to u izuzetno jakoj konkurenciji.

„Ostvarili smo sve postavljene ciljeve na početku sezone i to nam je veliki podstrek za narednu godinu. U nju ulazimo kao apsolutni favoriti, ali će, prema najavama, Šampionat biti dosta jači“, kaže Vesnić i dodaje da su planovi za narednu sezonu veliki i ozbiljni.

„Imamo tri opcije na stolu, a budžet će presuditi u kom pravcu ćemo ići“, ističe Vesnić.

Vesnić je naglasio i da je ove sezone imao izuzetnu podršku od Ministarstva omladine i sporta i da se nada da će se ta saradnja nastaviti i ubuduće.

Vesnić je rekao i da 19. Višomirski ostati u njegovom timu, a da bi Poljak radije vozio CEZ nego novoosnovanu seriju TCR Istočnoevropski trofej.

„Bila je ovo sjajna sezona za mene u kojoj sam završio na trećoj poziciji. Mnogo sam naučio i napredovao od kada sam u timu Vesnić. Sa radošću očekujem i narednu sezonu“, kaže Višomirski.

Zamenik generalnog sekretara AMŠ Dejan Stojić izjavio je da je trijumf Vesnića i njegovog tima još jedan veliki uspeh srpskog automobilizma.

„Pored Vesnića koji je neprikosnoveni šampion u CEZ-u ,Srbija ima i mlade nade Dobrotu, Jenića i Bogatinovskog koji su vozili karting. Očekujem da oni u budućnosti voze na stazama u Srbiji, a zatim i u Evropi poput Vesnića, Borkovića i Miljkovića“, istakao je Stojić.

(Izvor, foto www.novosti.rs)