VELIZAR ĐERIĆ NAJAVLJUJE NOVE PODVIGE U 2017.

Last Updated: 04/01/2017Autor

SPORT ZA SVE

Velizar Đerić, predsednik Asocijacije sport za sve Srbije, krajem 2016. godine boravio je na Kubi, gde se u svojstvu potpredsednika svetske asocijacije Sport za sve i balkanske asocijacije Sport za sve susreo s Đilfredom Milanezeom.

– Na kongresu na Majorki prošle godine napravljena je strategija u vezi sa saradnjom Republike Srbije i latinoameričkih zemalja, gde je postignut dogovor da Milaneze i ja koordiniramo nove članice Svetske kompanijske organizacije. Ovo je od velikog značaja za Srbiju i Kubu – istakao je Đerić, poželevši čitaocima Kurira i svim građanima Srbije srećnu Novu godinu.

Od 22. do 26. marta Asocijacija sport za sve Srbije organizovaće jubilarni 25. ski-fest na Kopaoniku. Tim povodom biće ugovoreni svi detalji s čelnicima Svetskog i Evropskog kompanijskog sporta, a sve to u sklopu priprema za organizaciju Festivala zimskog evropskog kompanijskog sporta 2018.

– Na Kopaoniku nas očekuje od 3.000 do 5.000 takmičara iz zemlje i inostranstva. U susret ovom veličanstvenom događaju, zahvalio bih republičkoj vladi s premijerom Aleksandrom Vučićem na čelu, Ministarstvu omladine i sporta i ministru Vanji Udovičiću, Ministarstvu turizma i ministru Rasimu Ljajiću, kao i Sportskom savezu Srbije s predsednikom Aleksandrom Šoštarom na čelu i svim članicama asocijacije Sport za sve Srbije. Masovnost u rekreativnom sportu je nešto što je ministar Udovičić više puta potencirao, a Asocijacija Sport za sve je tu da na najbolji način primeni ovu pojavu zarad zdravlja nacije – jasan je Đerić.

(Izvor, foto www.kurir-info.rs)