VELIKI VATERPOLO SPEKTAKL ZA GOCIĆA I NIKIĆA

Last Updated: 04/12/2016Autor

VATERPOLO

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić potvrdio je da se krajem godine u Beogradu sprema veliki spektakl koji će nadmašiti okvire vaterpolo sporta. Manifestacija pod nazivom Dani vaterpolo šampiona sublimiraće sve ovogodišnje uspehe najtrofejnije sportske organizacije u Srbiji, podsetiti na pojedine jubileje i prirediti veličanstven oproštaj od reprezentacije Živku Gociću i Slobodanu Nikiću.

– Za 23. decembar od 18 sati na Tašmajdanu zakazana je revijalna utakmica između reprezentacije Srbije i tima sveta. Na tom meču od nacionalne selekcije oprostiće se dvojica velikana našeg vaterpola Živko Gocić i Slobodan Nikić. Izlišno je govoriti koliki značaj su njih dvojica poslednjih 13 godina imali za naš držvni tim. Njihova dostignuća u bazenu, mnogobrojni trofeji sa najvećih takmičenja govore mnogo više u prilog tome od bilo kakvih mojih reči hvale na njihov račun – počeo je priču Krivokapić i potom dodao:

– Impozantan je podatak da su Žile i Boba zajedno osvojili 55 medalja u reprezentaciji. Zbog svega toga oni zaslužuju veliko poštovanje i veličanstven oproštaj i to je najmanje što mi kao vaterpolo organizacija možemo da učinimo za njih. Sa naše strane uradićemo sve i da animiramo publiku kako bismo uz pune tribine upotpunili ceo spektakl. Ne sumnjam da će ljubitelji vaterpola ispuniti plivalište na Tašu i tako izraziti svoju zahvalnost za svu radost koju su ova dva momka godinama unazad donosila naciji.

Prvi čovek srpske kuće vaterpola je naglasio da je na RTS obezbeđen TV prenos revijalnog meča, da će ceo događaj uveličati i mnogobrojne poznate ličnosti iz javnog života, Gocićevi i Nikićevi prijatelji, a da će uskoro biti poznat i sastav „tima sveta“:

– Želim posebno da istaknem da će dan ranije, 22. decembra, biti upriličen novogodišnji koktel na kome ćemo se družiti sa svim našim dragim prijateljima, saradnicima, partnerima i sponzorima koji su nam značajno pomogli da vaterpolo reprezentacija osvoji sve što se na međunarodnoj sceni moglo osvojiti. Tom prilikom ćemo jubilarcima u reprezentaciji dodeliti prigodne poklone, a sa ovom praksom ćemo nastaviti i u budućnosti. Smatramo da vaterpolo u Srbiji, koji je ubedljivo najtrofjeniji sport i koji je našem narodu doneo toliko radosti, zaslužuje da ima svoj dan – naglasio je Krivokapić i na kraju poručio:

– Na taj način želimo da damo na značaju ovoj igri po kojoj smo prepoznatljivi u celom svetu. Osvojili smo sve što se moglo osvojiti, ove godine smo i zvanično proglašeni za najbolji brend Srbije u svetu. Takođe, Srbija ima najboljeg trenera na svetu Dejana Savića, najbolju ekipu sveta u izboru FINA, kao i šampione Evrope u juniroskoj konkurenciji. Zato želimo da negujemo sve vrednosti ovog sjajnog sporta kao i da stalno podsećamo na fantastične rezultate koje ćemo se truditi da ostvarujemo i u budućnosti.