VELIKI USPEH SRPSKIH PARATEKVONDOISTA U RUANDI

Last Updated: 03/04/2017Autor

SPORT I REKREACIJA OSOBA SA INVALIDITETOM

Srpski reprezentativci u paratekvondou Nikola Spajić i Dejana Bačko ostvarili su veliki uspeh na Otvorenom prvenstvu Afrike u paratekvondou koje je 1. i 2. aprila 2017. održano u Kigaliju (Ruanda). Spajić je osvojio srebro u klasi K44 do 75kg čime je obezbedio prve bodove za Srbiju na Paraolimpijskoj listi. U meču za trofej je izgubio od daleko iskusnijeg takmičara iz Španije s 15:4.Prethodno, naš reprezentativac je u četvrtfinalu savladao takmičara iz Gane s 24:5. U neizvesnom i uzbudljivom polufinalu, uz veliku podršku sa tribina navijača čiju je naklonost pridobio zahvaljujući velikoj borbenosti, Spajić je bio bolji od reprezentativca Maroka s 11:10. Dejana Bačko je u Ruandi izlila dva odličja. Naša reprezentativka je osvojila zlatnu medalju u kategoriji K41 do 49kg i bronzanu u klasi K44 do 49kg. U ovoj, drugoj konkurenciji, Bačkova je mogla i do sjajnijeg odličja ali zbog nekih nepredviđenih okolnosti nije uspela da završi polufinalnu borbu.

Pored takmičara u delegaciji Srbije u Kigaliju bio je i trener Milan Divović koji se svojski potrudio, i uspeo u tome, da naši reprezentativci zablistaju na ovom takmičenju. Prezadovoljan učinkom na Otvorenom prvenstvu Afrike u paratekvondou bio je i Bojan Todorović, generalni sekretar Srpskog paratekvondo saveza:

– Čestitam celokupnom timu na hrabrosti i zalaganju. Srbija je bogatija za tri nove medalje – po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu. Takođe, “upisani” su i prvi bodovi na Paraolipijskoj listi, što je, takođe, izuzetno važno. Nastavljamo u istom ritmu, pred nama je još pripremnih takmičenja, a vrhunac ove sezone će biti Evropski i Svetski paratekvondo šampionati u septembru, odnosno oktobru – kazao je Todorović.

S druge strane predsednik Srpskog paratekvondo saveza, mr Miodrag Pešić, izjavio je da će se potruditi da se našem timu obezbede svi potrebni uslovi za učešće na otvorenim kontinentalnim prvenstvima kako bi takmičari osvojili dovoljan broj bodova i obezbedili učešće na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020.1 1A 2 3 4