VEČERAS SA HRVATSKOM ZA FINALE PRVOG EVROPSKOG KUPA

Last Updated: 07/04/2018Autor

VATERPOLO

Bez mnogo napora Srbija je odradila posao protiv Francuske i većeras će u 19 č protiv domaće Hrvatske pokušati da izbori plasman u finale prvog Evropa kupa. Meč sa „galskim petlovima“ će brzo biti zaboravljen. Bilo je i opuštanja u drugoj četvrtini koja je Francuskoj donela nerešen rezultat. Golmani su podelili minutažu, Mitrović je branio prve dve, Pijetlović ostatak meča uz odbranjeni peterac. Umesto Aleksića šansu je dobio Petar Tomić. Jedino što nije valjali jeste crveni karton Strahinje Rašovića srećom bez posledica.

Uoči utakmice sa Hrvatskom selektor Dejan Savić je rekao:

– Očekujem spektakl kakav je bio u Splitu. Poslednjih godina smo zaista veliki rivali i o vrednostima svetskog prvaka ne treba da trošim reči. Siguran sam da će biti odlična utakmica, nadam se fer i koretkna. Mi jesmo veliki rivali ali nismo neprijatelji i to treba da se zna.

Kapiten Filip Filipović je istakao:

– Utakmica kao i svaka druga. Znamo koji nam je cilj i idemo utakmicu po utakmicu.Nema sumnje da je Hrvatska najkvalitetniji rival u našoj grupi. To traži da u meč udjemo sa najvećom mogućom odgovornošću i koncentracijom

Dušan Mandić:

– Utakmica sa Hrvatskom je prilika da se revanširamo za poraz u Splitu. To je najvažnije. Zadovoljan sam odradjenim poslom sa Franscuskom. Sigurni je da će biti naporno, treća utakmica u tri dana ali kako njima tako i nama. Mislim da smo spremni.

Gojko Pijetlović:

– Čeka nas najzahtevnija utakmica na turniru. Očekujem da bude dobra atmosfera kao uvek i da ćemo ovoga puta uraditi sve što dogovorimo u svlačionici.Šteta što nema dan pauze pred ovaj meč jer bi ekipe odmornije pokazale mnogo bolju igru. Ali pokušačemo da zaboravimo na umor.

Hrvatski selektor Ivica Tucak je bio kratak:

– Očekuje nas svetski klasik. Znamo ko nam je rival daćemo i jedni i drugi sve od sebe pa neka bude po onoj kom opanci a kom obojci

Dok je trajao razgovor sa novinarima stigla je vest da hrvatski kapiten Andro Bušlje neće igrati zbog crvenog kartona u finišu meča sa Crnom Gorom. Kako se kaže upotrebio je prekomernu silu prema crnogorskom igraču.

SRBIJA:G.Pijetlović, Mandić 1, V.Rašović, Drašović 1, Ćuk 2, D.Pijetlović 1, Lazić 1, Tomić, Jakšić 2, Filipović 2, Subotić 3, S.Rašović, B.Mitrović. Selektor: Savić.

FRANCUSKA: Garsum Sudaier, Olivon, Vernu, Knas, Deni, Verno, Izdinski 1, Marzuki 1, Dino, Vanpeperstat, Lepont, Fontani. Selektor: Vukanić.