VATERPOLISTIMA SVETSKA BRONZA

Last Updated: 29/07/2017Autor

VATERPOLO

Srbija je Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima u Budimpešti završila sa bronzanom medaljom i tako nastavila niz medalaja u kontinuitetu. Posle devet zlaznih odličja danas je osvojeno bronzano čija je vrednost takođe velika. Nije bilo dileme. Posle dva minuta bilo je 3:0 za Srbiju. Grci su na momemat uzvratioli sa dva gola Funtulisa. Onda su centri Pijetlović i Ubović vratili plus tri i do kraja utakmice razlika nikad nije bila manja od dva pogotka (8:6,9:7). Važan gol koji je ugasio sve nade Grka postigao je krajem trećeg dela Sava Ranđelović za 10:7. U prvom napadu poslednje četvrtine Prlainović je bio precizan i tu je priči i definitivno bio kraj. Smanjio je Vlahopulos.

Odlična igra u odbrani, sigurni Pijetlović i raspoloženi napad. U grupi je bilo 11:6, sada su se Grci popravili za dva gola. Ekipa je odigrala kao i obično u ovakvim susretima i bronzana medalja je danas dobila pravog vlasnika.

– Ne bih komentarisao utakmicu, sve ste videli, Drago mi je da smo posle poraza od Hrvata pokazali mentalnu snagu da se vratimo i ponosan sam na ove momke, Čestitam im i srećan sam što sam deo ove ekipe. Bronza nije mala stvar. Nastavljamo dalje, vaerujemo u sebe – rekao je Milan Aleksić.

Kapiten Filip Filipović je čestitao ekipi i stručnom štabu:

– Uvek smo zajedno i kada padamo i kada se dižemo. Bitno je da smo nastavili seriju, ostali u vrhu.Bili smo sami bez pomoći i moramo da budemo spremni da ans to čeka. Zato ćemo raditi na mentalitetu podićni nivo igre da ne zavisimo od drugih. Nemamo sada samo rivala u bazenu već je to šira priča. Treba biti skroman, bronza nije mala stvar. Srećni smo zbog uspeha, medalja je podstrek i opomena za naredni period. Grešili smo protiv Hrvatske i nije bilo lako podići se posle takvog meča. Verovali smo u sebe i od prvog sekunda pokazali da više želimo pobedu od Grka.

Duško Pijetlović:

– Pokazali da smo kvalitetniji . Bilo je da se psihički vratimo u igru. Vratili smo se posle teškog poraza, teškog jer godinama nismo gubili ovakve mečeve kao što je bio onaj sa Hrvatskom. Lagana pobeda. Od starta smo pokazali i kvalitet i đelju.. Držali smo prednost od dva tri gola mada su oni lako dobijali faulove za razliku od nas. Tu je gorak uikus jer neko sa strane može da organizuje meč kako njemu odgovara.

Andrija Prlainović:

– Odlično smo otvorili utakmicu, imali pravi pristup i ogromnu želju da dodjemo do bronze. Uspeli smo. Ovo je dobar kraj turnira. Mislim da smo najjači ali nismo pokazali.To ćemo da analiziramo.

Gojko Pijetlović:

– Ćestitao bih momcima, stručnom štabu, nismo prekinuli niz medalja od 2014. Nije ono na šta smo navikli ali ovo je uspeh jer smo rekli da je svaka medalja bitna. Dosta smo sigurno delovali, davali golove iz igre. Grci su tvrdi, strpljivi pa smo se borili njihovim oružjem. Mislim da je lepo kada turnir završite pobedom.

Sava Ranđelović:

– Nisam navikao na bronze ali sam sada prezadovoljan. Ostaje žal za onom utamicom sa Hrvatskom ali je sada sve ok kada se završi medaljom. Nije bilo dileme, ni nervoze. Grci su pokušavali ali smo držali sve vreme kontrolu igre i rezultata.

Stručnom štabu i igračima je čestitao presdednik Krivokapić sa saradnicima.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, V. Rašović 1, Ranđelović 2, Ćuk 1, D.Pijetlović 2,, Ubović 1, Aleksić 1, Jakšić, Filipović 1, Prlainović 1, S.Mitrović , B.Mitrović. Selektor: Savić.

GRČKA: Flegas, Genidunas 1, Delakas 1, Dervišis, Funtulis 3, Kapotis, Pontikas, Argiropulos, Murikis, Kolomvos, Gunas, Vlahopulos 2, Zerdevas. Selektor: Vlahos.