It seams that you haven't connected with your Twitter account
10 December, 2023
PočetnaVesti naslovnaVANJA STANKOVIĆ EVROPSKA PRVAKINJA

VANJA STANKOVIĆ EVROPSKA PRVAKINJA

TEKVONDO

Tekvondoiskinja Srbije Vanja Stanković (do 49kg) osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu do 21 godine koje se održava u Sofiji. U prvom kolu bila je bolja od Špankinje Palmer 13:12, dok je u drugom savladala Ukrajinku Sobko 13:3. Zatim, bila je bolja od Kipranke Polikarpou 22:2, u polufinalu pobedila je Ruskinju Antipenko 6:2. Vanja je u finalu savlada Ćehinju Hronovu 8:2. Dragan Jović, trener, ponosan je što je prvog dana turnira osvojena zlatna medalja.

– Startovali smo vrlo uspešno, Vanja Stanković je iskoristila prvu priliku koja joj se ukazala na velikom takmičenju i okitila se zlatom. Jako sam srećan zbog te medalje. Njena upornost i ozbiljan rad se pokazuje sve viši i više. Od januara je na svakom turniru osvojila medalju tako da smo i ovde to očekivali. Ostali takmičari koji su se danas borili su dali sve od sebe. Neiskustvo i ambijent na velikom takmičenju im je umanjio učinak, ali to im je velika lekcija – istakao je Jović.

Vanja je cele godine bila sjajna, a ovo je samo vetar u leđa da može da se izbori za mesto u nacionalnom timu za odlazak na svetsko prvenstvo.

-Presrećna sam ovom medaljom. Ovo mi je najveća medalja u karijeri. Vrlo dobro mi je išlo od janura od kada sam promenila kategoriju u  do 49 kilograma I tu se osećammnogo bolje. Nastavljam sa treninzima čim se vratim u Beograd. President cup je vrlo brzo koji je i najvažniji test turnir za ulazak u reprezentaciju za svetsko prvenstvo. Nadam se da ću izboriti mesto za odlazak u Koreju, a tamo ću dati sve od sebe kao i uvek do sada – rekla je Vanja, članica tekvondo kluba Galeb.