VANJA STANKOVIĆ EVROPSKA PRVAKINJA

Last Updated: 08/04/2017Autor

TEKVONDO

Tekvondoiskinja Srbije Vanja Stanković (do 49kg) osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu do 21 godine koje se održava u Sofiji. U prvom kolu bila je bolja od Špankinje Palmer 13:12, dok je u drugom savladala Ukrajinku Sobko 13:3. Zatim, bila je bolja od Kipranke Polikarpou 22:2, u polufinalu pobedila je Ruskinju Antipenko 6:2. Vanja je u finalu savlada Ćehinju Hronovu 8:2. Dragan Jović, trener, ponosan je što je prvog dana turnira osvojena zlatna medalja.

– Startovali smo vrlo uspešno, Vanja Stanković je iskoristila prvu priliku koja joj se ukazala na velikom takmičenju i okitila se zlatom. Jako sam srećan zbog te medalje. Njena upornost i ozbiljan rad se pokazuje sve viši i više. Od januara je na svakom turniru osvojila medalju tako da smo i ovde to očekivali. Ostali takmičari koji su se danas borili su dali sve od sebe. Neiskustvo i ambijent na velikom takmičenju im je umanjio učinak, ali to im je velika lekcija – istakao je Jović.

Vanja je cele godine bila sjajna, a ovo je samo vetar u leđa da može da se izbori za mesto u nacionalnom timu za odlazak na svetsko prvenstvo.

-Presrećna sam ovom medaljom. Ovo mi je najveća medalja u karijeri. Vrlo dobro mi je išlo od janura od kada sam promenila kategoriju u  do 49 kilograma I tu se osećammnogo bolje. Nastavljam sa treninzima čim se vratim u Beograd. President cup je vrlo brzo koji je i najvažniji test turnir za ulazak u reprezentaciju za svetsko prvenstvo. Nadam se da ću izboriti mesto za odlazak u Koreju, a tamo ću dati sve od sebe kao i uvek do sada – rekla je Vanja, članica tekvondo kluba Galeb.