VALJEVCI SLAVILI PROTIV LOZNIČANA U DERBIJU PRVOG KOLA BOKSERSKE LIGE SRBIJE

Last Updated: 19/10/2018Autor

BOKS

Spektakularan početak Bokserske lige Srbije! Vratila se slika iz sedamdesetih kada se tražilo mesto za stajanje ili stolica više, kada je ključalo od emocija, energije, žara i velikih borbi u ringu. Ligaško takmičenje Srbije 2018/19 premijeru je imalo u Valjevu gde je domaćin BK Metalac savladao ljutog rivala iz Loznice 12:4. U derbiju prvog kola Metalac – Loznica, koji su svi ljubitelji plemenite veštine uživo mogli da prate putem malih TV ekrana na TV Arena, prštalo je i u ringu u van njega. U hali Student ispunjenoj do poslednjeg mesta vodio se pravi rat u ringu, a svi borci su ispraćeni ovacijama publike koju su činili poklonici boksa od sedam do 77 godina.

U sudaru srednjaša Nikola Živanović (Metalac) i Stefan Panić (Loznica) do slavlja je došao bokser gostujućeg tima nokautom. Najveća borba vodila se u okršaju teškaša Gearda Ajetovića i Petra Prokića. Od samog početka meča nametnuli su razoran tempo, nisu se štedeli ni jednog sekunda, na kraju iz velike bitke kao pobednik je izašao prekaljeni bokserski as Ajetović.

BK Metalac (Valjevo) – BK Loznica (Loznica)

12:4 (kategorija 56 kg Dušan Janjić – Nikola Boljkovac 2:0, 60kg Nemanja Gavrilović – Miloš Janković 2:0, 64kg Damjan Grmuša – Sebastijan Šaćiri 2:0, 69kg Lazar Stanojević – Miloš Pahla 2:0, 75kg Nikola Živanović – Stefan Panić 0:2, 81kg Saša Milovac – Marko Jovanović 2:0, 91kg Geard Ajetović – Petar Prokić 2:0, +91kg Aleksandar Ćurčić – Vladan Babić 0:2.

Prvo kolo Bokserske lige Srbije nastavlja se 21. oktobra 2018. susretima: Niš: BK “Naissus” Niš vs BK “Radnički “ Beograd (OŠ „Mika Antić“ sa početkom od 14:00 časova), Novi Sad: BK “Vojvodina” vs BK “Radnički” Kragujevac (SPENS sa početkom u 18:00 časova)

Svaki derbi meč narednih deset kola, koliko je planirano za dvokružni sistem lige, u direktnom televizijskom prenosu emitovat će TV Arena. Gost na derbiju u Valjevu bio je Semiz Pinja Aličić koji je pre tri dana osvojio zlato za Srbiju na Evropskom prvenstvu za juniore (bantam kategorija) koje je održano u ruskom gradu Anapa.