USPEŠAN KURS ISSF AKADEMIJE ZA TRENERE U NOVOM SADU

Last Updated: 22/12/2018Autor

STRELJAŠTVO

U Novom Sadu danas je završen petodnevni Regionalni „D“ kurs ISSF Akademije za trenere. ISSF (Međunarodna streljačka federacija) Akademija je do sada organizovala nekoliko regionalnih kurseva za sticanje „D“ (međunarodne) trenerske licence na Balkanu, a  Srbija je prvi put bila domaćin ovog skupa. Tehnički organizator bio je Streljački savez Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, kroz program Olimpijske solidarnosti MOK.

U radu kursa učestvovala su ukupno 34 polaznika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Srbije. Našu zemlju predstavljalo je 26 trenera. Predavači su bili Željko Todorović, direktor, i Goran Maksimović, profesor ISSF Akademije, osnovane 1992. godine. Željko Todorović je po završetku rada  istakao da je ovo bio jedan jedan od najbolje organizovanih kurseva pod okriljem Akademije ISSF i dodao:

­ Streljački savez Srbije, koji je prvi put bio domaćin skupa, zaslužuje sve pohvale.  Odziv trenera je bio izuzetno dobar, a rad je protekao u odličnoj atmosferi.

Akademija ISSF je do sada širom planete organizovala 71 regionalni kurs. Željko Todorović je učestvovao u radu mnogih od njih, kao i  Goran Maksimović, koji je poredeći kurs u Novom Sadu i prethodno održane u našem regionu, istakao:

– Polaznici kursa su gledajući ocene na završnom testu postigli najviši prosek do sada.

Posle položenih ispita učesnici su dobili sertifikate Svetske streljačke federacije o učešću na kursu.

Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Dragan Marković je kazao:

– U ime Streljačkog saveza Srbije mogu da kažem da smo vrlo zadovoljni ocenama za organizaciju koje smo dobili od predavača ISSF Akademije. Posebno smo ponosni na 26 naših trenera koji su uspešno završili kurs. Zahvaljujemo se Olimpijskom komitetu Srbije na podršci u organizaciji ovakvog skupa.