USPEH U SARAJEVU

Last Updated: 09/10/2017Autor

SPORT I REKREACIJA OSOBA SA INVALIDITETOM

Sinoć su iz Sarajeva doputovali naši sportisti sa invaliditetom, koji su prestavljali naš Grad na već tradicionalnim Sportskim igrama OAZE koje okupljaju decu i mlade sa intelektualnim teškoćama i na kojima je učestvovalo oko 400 sportista iz oko 10-tak zemalja iz celog regiona ali i drugih delova Evrope.

Ekipa Beograda, mada ne velika po broju sportista, ostvarila je veoma zapažen rezultat i bila jedna od najuspešnijih na takmičenju – osvojeno je ukupno 11 medalja od kojih čak 6 u plivanju: Marija Milojković i Matija Živković po dve medalje od kojih po jedna zlatna a odličja su izborili i Jelena Simonović i Nikola Jeličić. Takođe, Nikola se okitio medaljom i u disciplini MATP programa dok je naša ekipa u sastavu Marija Milojković, Jelena Simonović, Matija Živković i Predrag Latas izborila srebrne medalje za osvojeno drugo mesto u kuglanju.

Inače, organizator učešća naše ekipe bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda a njihov nastup je omogućen zahvaljujući razumevanju i podršci Grada – Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu.