USPEH U MALMEU

Last Updated: 13/02/2017Autor

SPORT I REKREACIJA OSOBA SA INVALIDITETOM

Kasno sinoć na aerodrom „Nikola Tesla“ prispeli su naši sportista sa invaliditetom koji su nas prethodnih dana predstavljali na 41. po redu sportskim igrama u Malmeu, u Švedskoj, na manifestaciji koja je po broju učesnika najveća posle paraolimpijskih igara priredba na svetu ove vrste.

U izuzetnoj konkurenciji preko 2.500 sportista iz više od 30 država naši sugrađani postigli su izuzetno zapažen rezultat i time nastavili uspehe paraolimpijaca sa igara u Riju- u disciplini stonog tenisa naš Kristijan Denćan osvojio je zlatnu i bronzanu medalju, Nebojša Ostojić je čak tri puta bio kao zlatni na pobedničkom postolju u atletici dok su se fudbaleri takođe okitili zlatnim odličjima. Takođe su vredni pažnje i nastupi i u ostalim disciplinama, boćanje, plivanje i kuglanje i ako su medalje ovog puta izostale.

Inače, ova nevelika ali uspešna ekspedicija imala je ukupno 12 sportista koji su predstavljali naš Grad kao ekipa u organizaciji Sportskog saveza osoba sa invaliditetom,  Beograda a njihovo učešće podržao je i omogućio grad Beograd preko Sekretarijata za sport i omladinu.