USPEH SPORTISTA BEOGRADA NA IGRAMA „OAZE“ U SARAJEVU

Last Updated: 08/10/2018Autor

SPORT I REKREACIJA OSOBA SA INVALIDITETOM

U subotu su u Sarajevu završene sportske igre za osobe sa intelektualnim smetnjama koje uživaju zavidan ugled u svetu a koje zajedno organizuju Udruženje „Oaza“ i Specijalna olimpijada Bosne i Hercegovine i na kojima su od 03. do 06. oktobra učestvovali takmičari iz niza zemalja, pre svega našeg regiona i sa prostora nekadašnje države Jugoslavije.

Ova manifestacija održana je osmu godinu zaredom a već tradicionalno na njoj učestvuju i sportisti iz Beograda koje su ove godine predstavljali korisnici Doma za decu i mlade iz Sremčice – ukupno šest takmičara, tri devojčice i tri dečaka nastupali su u četiri discipline programa i ostvarili veoma uspešan rezultat – koji su se kući vratili sa čak 11 osvojenih medalja,: četiri zlatne, tri srebrne i četiri bronzane.

Najsjajnija odličja i zvanje pobednika izborili su Milan Belobrković u trci na 100 m u atletici i ekipa u sastavu : Anica Klepo, Zorica Šljapić i Milan Pavlović u kuglanju. Zorica i Milan su, a sa njima u timu i Milica Đinđić osvojili srebrnu medalju u boćanju dok su treće mesto i bronzu uspeli zaslužiti Vladimir Mijatović u plivanju, disciplina 25 m slobodnim stilom, koji je to postigao i u kuglanju sa ekipom u kojoj su bili Milica Đinđić i Milan Belobrković.

Inače, nosilac  učešća naših sportista bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, koji je to ostvario u saradnji sa ustanovom Doma za decu i mlade iz Sremčice a što je podržao i omogućio Grad Beograd preko Sekretarijata za sport i omladinu.