UGLJEŠA MIHAJLOVIĆ I MAŠA ALEKSIĆ SRPSKI ADUTI NA EP U FRANCUSKOJ

Last Updated: 13/02/2020Autor

Francuski Lievin će od 14. do 16. februara 2020. biti domaćin Evropskog prvenstva za igrače do 15 godina na kojem će nastupiti 228 igrača i igračica. Među njima će biti i dvoje srpskih reprezentativaca, Uglješa Mihajlović i Maša Aleksić, koje će sa klupe predvoditi pomoćni trener badminton reprezentacija naše zemlje, Nikola Mijačić. U petak, prvog dana šampionata, prvi na teren izlazi Mihajlović koji će se od 10 časova boriti Slovenca Gaspera Trobeca za plasman u treće kolo muškog singla. Sat i deset minuta kasnije Aleksićeva će sa Mađaricom Petrom Hart vojevati bitku za proboj među 32 najbolje igračice Starog kontinenta. Istog dana naši reprezentativci će startovati i u mešovitom dublu. Od 17 č rivali u prvom kolu ove konkurencije biće im hrvatska kombinacija Roko Pipunić, Jelena Buhberger.

“Uglješa Mihajlović i Maša Aleksić su zdravi i spremni za start šampionata. Odlično su radili u proteklom periodu i samim tim nalaze se u dobroj formi. Zadovoljni smo i žrebom u Francuskoj. Iako je u mlađim kategorijama teško prognozirati bilo koji rezultat, mislim da imamo dobre šanse u premijernim mečevima u Francuskoj”, kazao je Nikola Mijačić.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na Evropskom prvenstvu za igrače do 15 godina u Francuskoj.