REKORDAN TURNIR U KAČAREVU

Last Updated: 15/04/2019Autor

BADMINTON

U nedelju, 31. marta 2019, u Sportskoj hali u Kačarevu biće održana tri turnira iz kalendara Badminton saveza Srbije, koji će okupiti rekordan broj učesnika. Na A, B i C turniru – Pančevo 2019, čiji će organizator biti Badminton klub Dinamo, za odličja će se boriti čak 102 takmičara iz 12 srpskih klubova – BK Banat (Zrenjanin), BK Clear (Beograd), BK Dinamo (Pančevo), BK Pančevo, BK Novi Sad, BK Beograd, BK Helianthus (Novi Sad), BK Ravens KG (Kragujevac), BK Zmajevi (Kruševac), BK Fanatik (Vršac), BK Čačak i Petrovački sportski klub. Početak turnira na kojem će se badmintonci sa A liste ogledati u singlovima, a sa B i C liste u parovima, zakazan je za 9 časova.

Najbolji srpski takmičari, Luka Milić, Andrija Doder, Marija Sudimac, Sergej Lukić, Mihajlo Tomić, Sara Lončar i ostali reprezentativci, nakon postizanja izuzetnih uspeha na međunarodnim takmičenjima, uzeće učešće na predstojećem nacionalnom A turniru. Najbrojnije timove, koji će nastupiti na svim turnirima u Kačarevu, imaće Badminton klub Beograd i Badminton klub Ravens KG (Kragujevac).

Takmičenje u Kačarevu se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Grada Pančeva, Mesne zajednice Kačarevo, Sportskog saveza Pančeva i Badminton savez Srbije, a uz pomoć prijatelja Saveza, kompanija “Tin Šped“, “Yonex“, “Koka Plus“, “Ledeni Kvas“, “Integraltechnic“, “Eurobank“ i “Siboasi“.