UDOVIČIĆ OBRADOVAO MALIŠANE

Last Updated: 23/02/2018Autor

AKCIJE

U okviru akcije podele sportske opreme u školama širom Srbije, koju sprovode Ministarstvo omladine i sporta i Savez za školski sport Srbije, Osnovna škola „Đorđe Krstić“ na Čukarici dobila je dve table za koš sa obručima, dva rukometna gola, mrežu za odbojku i 40 lopti za kolektivne sportove. Donaciju je uručio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je zajedno sa državnim sekretarima Predragom Peruničićem i Darkom Stanićem, članom Opštinskog veća Zoranom Adamovićem i drugima posetio ovu školu.

Bilo je sjajno vodeti osnovce kako se utrkuju da se slikaju sa ministrom Udovičićem, nekadašnjim sjajnim vaterpolo reprezentativcem. Bilo je i selfija i grupnih slika. Popularnost Udovičića i dalje je velika.

– Nekada ne treba da se čeka decenijama, već je potrebno samo malo entuzijazma samih predstavnika opštine Čukarica da zajedničkim snagama zamenimo u fiskluturnim salama sportsku opremu i rekvizite. Nama je tendencija da kroz ovakvu akciju privučemo što veći broj dece u sistem školskog sporta, jer smatramo da sva deca treba sport da posmatraju kao način razmišljanja, način kulture i način vaspitanja – rekao je ministar Udovičić, ističući da za četiri godine u sistemu školskog sporta je povećan za 40% broj dece koji se bave školskim sportom