UČESNICI EVROPSKOG PRVENSTVA ZA JUNIORE DOMINIRALI U NOVOM SADU

Last Updated: 03/04/2017Autor

BADMINTON

Luka Milić i Andrija Doder, koji će od 11. do 16. aprila 2017. braniti boje Srbije na Evropskom prvenstvu za juniore u Francuskoj, obeležili su prvi A turnir u ovoj godini. Članovi badminton klubova Zmajevi, odnosno Beograda, osvojili su po dva zlatna odličja na XV Kupu grada Novog Sada u badmintonu koji je, u organizaciji BK Novi Sad, BK Helianthus i Badminton savez Vojvodine, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Badminton saveza Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Grada Novog Sada, a uz pomoć prijatelja, kompanija “Tin šped”, “Yonex” i “Koka Plus”, održan 1. i 2. aprila u Osnovnoj školi “Ivo Andrić”. Milić je trijumfovao u muškom singlu, pobedivši u finalu svog klupskog kolegu Dragoslava Petrovića, dok je u paru sa Doderom došao do najsjajnijeg odličja u muškom dublu. Njih dvojica su u okršaju za zlato savladali Iliju Pavlovića iz BK Novi Sad i Borka Petrovića iz BK Beograd.

“Ovo je treći uzastopni A turnir na kojem sam osvojio “dublu krunu”, trijumfovavši i u singlu, u kojem nisam izgubio nijedan set, i u dublu. Ovo je dokaz da sam trenutno najbolji u zemlji i taj podatak me izuzetno raduje i velika je nagrada za sav trud i napor koji sam uložio u proteklom period. Ujedno, turnir u Novom Sadu i Doderu i meni bio je poslednja zvanična provera i odličan trening za Evropsko prvenstvo za juniore na koje krećemo za tačno nedelju dana. U Muluzu ja ću nastupiti u singlu, dok ćemo se zajedno ogledati u dublu. Imamo odličan žreb, pucamo od samopouzdanja i sa velikim ambicijama ćemo ući u prve mečeve na šampionatu Starog kontinenta”, kazao je Milić.

Pored zlata u muškom dublu Doder je “upisao” i trijumf u mešovitom dublu u kojem je nastupio sa Milicom Barbir iz BK Novi Sad. U finalu je pobeđena kombinacija BK Clear Bo Koch, Sofija Dmitrović.

“Milić i ja, inače veliki drugari van terena, i na ovom turniru smo dokazali da smo pobednička kombinacija. Odlično smo se pripremili, a svaki meč smo taktički odradili perfektno i na kraju zasluženo stigli do trofeja. Bilo je fantastično i sa Milicom Barbir u mešovitom dublu. Nas dvoje smo prvi put zajedno nastupili lane na A turniru u Kragujevcu gde smo osvojili srebro. U međuvremenu smo se dodatno utrenirali i uspeh nije mogao da izostane. Što se singla tiče, u polufinalu sam izgubio od Milića u jednom kvalitetnom meču, a nakon toga sam poražen u okršaju za bronzu od Pavlovića. Bez obzira na to prezadovoljan sam svojim nastupom u Novom Sadu i na nestrpljenjem očekujem početak Evropskog prvenstva za juniore. U dublu Milić i ja imamo solidan žreb i nadam se da uz maksimalno zalaganje, fanatičnu borbenost i uz malo sreće možemo da daleko da doguramo”, istakao je Doder.

U odsustvu glavnih favorita, u ženskom singlu trijumfovala je Sara Lončar iz BK Zmajevi. Ona je u finalu bila bolja od Marte Bogdanović, takođe članice kruševačkog kluba. U ženskom dublu zlato je pripalo Mariji Bulatović iz BK Clear i Stefani Stanković iz BK Ravens KG koje su u okršaju za trofej bile bolje od Sofije Dmitrović iz BK Clear i Sare Lončar iz BK Zmajevi. Inače, na turniru u Novom Sadu učestvovali su predstavnici osam klubova, a po broju medalja najuspešniji je bio BK Zmajevi. Naredni seniorski A turnir na programu je od 16. i 17. septembra u Beogradu kada se igra XVII Kup grada – Trofej Beograda u badmintonu, dok je poslednji, treći, u ovoj godini 28. i 29. oktobra u Kragujevcu kada je na programu XIV Kup grada Kragujevca u badmintonu.

Medalje su osvojili – Žene pojedinačno: 1. Sara Lončar (BK Zmajevi, Kruševac), 2. Marta Bogdanović (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Nina Bogdanović (BK Zmajevi, Kruševac); Muškarci pojedinačno: 1. Luka Milić (BK Zmajevi, Kruševac), 2. Dragoslav Petrović (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Ilija Pavlović (BK Novi Sad); Ženski parovi: 1. Marija Bulatović (BK Clear, Beograd) / Stefana Stanković (BK Ravens KG, Kragujevac), 2. Sofija Dmitrović (BK Clear, Beograd) / Sara Lončar (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Marta Bogdanović / Nina Bogdanović (BK Zmajevi, Kruševac); Muški parovi: Andrija Doder (BK Beograd) / Luka Milić (BK Zmajevi, Kruševac), 2. Ilija Pavlović (BK Novi Sad) / Borko Petrović (BK Beograd), 3. Sergej Lukić / Dragoslav Petrović (BK Zmajevi, Kruševac); Mešoviti parovi: Andrija Doder (BK Beograd) / Milica Barbir (BK Novi Sad), 2. Bo Koch / Sofija Dmitrović (BK Clear, Beograd), 3. Borko Petrović (BK Beograd) / Sara Lončar (BK Zmajevi, Kruševac).

 

Obavljen žreb za Evropsko prvenstvo za juniore

Obavljen je žreb za Evropsko prvenstvo za juniore koje se od 11. do 16. aprila održava u Muluzu (Francuska) i na kojem će sprski badminton nastupiti u dve konkurencije – u muškom singlu (Luka Milić) i dublu (Andrija Doder, Luka Milić). Milić će biti slobodan u prvom kolu singla, dok će u drugom, za plasman među 32 najbolja igrača, igrati sa Belorusom Iljom Larušinom, koji poput našeg reprezentativca preskače prvo kolo. U prvom kolu muškog dubla protivnici Miliću i Doderu biće Norvežani Markus Bart i Herman Imset.