UBEDLJIVA POBEDA PRED PUT U RUSIJU

Last Updated: 09/06/2018Autor

FUDBAL

U poslednjem meču pred odlazak u Rusiju gde ih 17.juna očekuje prva utakmica na Svetskom prvenstvu, reprezentacija Srbije deklasirala je Boliviju. Izabranici selektora Mladena Krstajića delovali su veoma raspoloženo, od starta  odlučno, agresivno, sa dobrom kontrolom igre i ono što mora sve da raduje, veoma  ubedljivom završnicom.

Ušla je Srbija sa mnogo samopouzdanja u meč, a već posle pet minuta igre bilo je jasno da se na terenu pita samo jedna selekcija. Ljajić je izveo korner, Mitrović je bio najviši u skoku i Viskara je mogao samo pogledom da isprati put lopte ka mreži. Delovali su Bolivijci tada uplašeno, ali vremenom su pokazali da mogu i oni da priprete iz kontranapada. Sve je to ipak delovalo veoma skromno, jer se po svemu viđenom samo postavljalo pitanje kada će Orlovi postići sledeći gol. I semafor je pokazao 19.minut kada je došlo do nove promene, akciju Tadića krunisao je Lajić. Tri minuta kasnije ponovo akcija iz fudbalskih udzbenika, a svoj drugi gol na utakmici postigao je Mitrović. Pred kraj poluvremena prečka je bila saveznik Bolivije posle pokušaja Matića, a ono što se dogodilo u 42.minutu zaista se reko vidi na fudbalskim terenima. Nekoliko puta su naši reprezentativci igrali glavom u šesnaestercu Bolivije, dobacivali se kao da su na plaži, a onda je lopta došla do Ivanovića koji je prosto pocepao mrežu Bolivijica.

U nastavku je selektor Krstajić izvršio prvu izmenu, u svlačionici je ostao Matić, utisak je zbog lakše povrede, a u igru ušao Milivojević. I posle jednog prekida u šesnaestercu Bolivije, uslovno rečeno gosti, pokazali su da imaju kvalitet, usledila je brza kontra i realizacija Kamposa.

To je bio trenutni bljesak Bolivije koja je, stekao se utisak, postigla gol iz nedozvoljene pozicije, ali sve to nije poremetilo naše reprezentativce koji su nastavili da kidišu ka golu Viskara. Videli smo nekoliko prilika dok ponovo na scenu nije stupio veoma raspoloženi Mitrović. Sada je sve sam uradio, prihvatio loptu na nekih 40-tak metara, povukao nekoliko metara  onda gađao i pogodio levi gornji ugao gola Bolivije. U šansi se zatim našao i Grujić koji je u igru ušao umesto Sergeja Milinovića – Savića. U poslednjih desetak minuta priliku je dobio i Predrag Rajković umesto Stojkovića.

Do kraja nije bilo promene rezultata, a opšti utisak o igri Orlova je veoma pozitivan. Razigrao je selektor Maden Krstajić veliki broj igrača i posle svega prisutan je optimizam da spremni idemo na Mundijal. Srećno Orlovi!

SRBIJA: Stojković (od 80. Rajković), Ivanović, Milenković, Tošić (od 67. Rukavina), Kolarov, Matić (od 46.Milivojević), Milinković – Savić (od 62. Grujić), Kostić, Ljajić, Mitrović (od 70. Prijović), Tadić (od 84. Radonjić).Selektor Mladen Krstajić

BOLIVIJA:Viskara, Anez, Hoakin, Beherano (od 80. R.Vargas), Arse (od 49. Vaka), Savedra (od 55. Ribera), Kampos (od 62. L.Vargas), Hustiniano (od 75. Rodrigez), Raldes, Sančez (od 62. Ali), Sagredo. Selektor Daniel FarijasMA

 

Ivanović uz Stankovića 103.

Branislavu Ivanoviću utakmica protiv Bolivije bila je 103. u dresu sa državnim grbom i na taj način izjednačio se sa rekorderom Dejanom Stankovićem.