UBEDLJIV TRIJUMF SRBIJE U PRVOM KOLU

Last Updated: 19/10/2018Autor

STRELJAŠTVO

Juniorska reprezentacija Srbije vazdušnom puškom je ubedljivom pobedom startovala na finalnom turniru Evropske lige mladih (strelci od 14 do 18 godina) u finskom gradu Kisakalio. Naš tim je u prvom kolu savladao domaćina Finsku sa 18:6 u poenima iz serija. Svaki strelac u tročlanom timu ima direktnog rivala u protivničkoj ekipi. Posle svake od četiri serije od po deset metaka bolji strelac u duelu dobija dva boda, a ukoliko je nerešeno rivalima ide po bod.

Marija Kolarević je svoju rivalku Riku Koskelu pobedila sa 6:2, a istim rezultatom protivnike su nadmašili i Veljko Ilić i Marija Zavišić. Ilić je pobedio Esija Heiskanena, a Zavišićeva Elija Manistoa. Uz strelce koji su gađali protiv Finske, u selekciji Srbije je i Đorđe Savić. U drugom meču prvog kola sastale su se Švedska i Mađarska. Posle četiri serije bilo je 12:12, a Šveđani su u raspucavanju bili uspešniji 2:1.

Srbija se sutra sastaje sa Švedskom i Mađarskom. U drugoj grupi su Poljska, Italija, Češka i Francuska. Pobednici grupa će se u finalu boriti za zlato, a drugoplasirani za bronzu. Trijumfom nad domaćinom naš tim je napravio veliki korak ka meču za medalju.

– U Kisakalio smo stigli posle napornog putovanja, tek u petak u tri ujutro. Zbog velike gužve na aerodromu u Frankfurtu zakasnili smo na let, a naredni smo čekali 14 sati. Ipak, i pored svega naši reprezentativci su uspeli da dokažu da su u dobroj formi. Baš su se trudili u prvom meču, nadam se da će uspeti da održe ovaj ritam – kaže trener reprezentacije Ivan Manojlović.