U VRBASU KAMP MOS SRBIJE I KUGLAŠKOG SAVEZA SRBIJE

Last Updated: 14/07/2018Autor

KUGLANJE

Kamp talenata Ministarstva omladine i sporta Srbije i Kuglaškog saveza Srbije u toku je u Vrbasu. Zbog popunjenih hotelskih kapaciteta, ove godine vredni kuglaški radnici nisu mogli da okupe polaznike u jednoj smeni, već su rad podelili u dve grupe. U prvoj smeni, koja će trajati co 15. jula u kampu su i gosti iz Kuglaškog saveza Republike Srpske, kadeti Čedo Pejić (Borac, Banja Luka) i Stefan Vujasinović (Revita).

Iz Srbije u kampu je u prvoj smeni 12 polaznika – kadeti i kadekinje: Alenka Marko i Ivanka Marko (obe Slavia Kovačica), Jelena Barać (Apatin), Avram Jevremović (Sloven, Ruma), Adam Lak (Sloboda, Stara Moravica), Mateja Šakić i Igor Štikovac (obojica Beograd), pioniri i pionirke: Ivana Pavkov (Bačka, Novi Sad), Tamara Barać i Noemi Neđbeli (obe Apatin), Tadija Cvijanović (Kolubara, Lazarevac) i Jovan Rakanović (Bačka, Novi sad).

U drugoj smeni od 15. do 21. jula biće takođe 12 polaznika – kadeti i kadetkinje: Nikolina Rakanović (Bačka, Novi Sad), Kristina Trošić (EDB), Renata Bodo (Kristal, Zrenjanin), Tanja Petrović (PPT Trstenik), Ena Grubor (Singidunum, Beograd), Nataša Marković (Vojvodina, Bačko Gradište), Ilija Jevremović (Car Lazar, Kruševac), Dejan Radonjić (Kristal, Zrenjanin), Marko Erdeljan, Gabor Kurcinak i Tomislav Marković (svi Vojvodina, Bačko Gradište), pionir: Miloš Rajić (Kristal, Zrenjanin).

Sa polaznicima kampa rade treneri Mirko Čukvas i Ljubomir Štetin. Trenira se na kuglani, kao i na atletskoj stazi i u dvorani u odličnim uslovima CFK „Drago Jovović“ u Vrbasu. U kampu su polaznici kadetskog i pionirskog uzrasta od kojih će se selektirati raprezentacije za pojedinačni pionirski Svetski kup i ekipni i pojedinačni kadetski Šampionat sveta iduće godine u maju u Rokicanima u Češkoj. Kamp finansira Ministarstvo omladine i sporta Srbije u okviru programa školovanja i usavršavanja talentovanih sportista.